ΜΑΘΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ - ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Δια μέσου Ελένης Πιππή 
Αρχ. Μιχήλ, Αρχ. Σαμουήλ, Ηλίας
20/5/2010  Αφήστε τους εαυτούς σας για λίγο ελεύθερους. Ο Αρχάγγελος ΜΙΧΑΗΛ ήδη βρίσκεται στο χώρο σας και έχει συνδέσει τις ενέργειές σας, μαζί του και ζητάει από εσάς να νιώσετε μέσα σας ελεύθεροι. Έστω και για μια στιγμή μπορείτε ν’ απελευθερώσετε από μέσα σας, την ανησυχία, το φόβο, την αδυναμία. Απλά για λίγο σκεφτείτε ότι μπορείτε να το κάνετε! Όσο μπορεί ο καθένας, δώστε λίγο χρόνο να ενσωματώσει την ενέργειά του  και στο χώρο. Πηγαίνετε και σταθείτε στην καρδιά σας. Βάλτε την παρατηρητικότητάς σας για λίγο εκεί (εκείνο το σημείο που εγκλωβίζει τα πάντα)!

 Ο Αρχάγγελος  Μιχαήλ «Σας καλωσορίζει όλους σας! Έναν-έναν μέσα από την ευλάβεια που σας διακρίνει και μέσα από το αγνό κέντρο της ύπαρξή σας που διακρίνεται στα δικά μας πεδία κάθε φορά!

 Σήμερα ήρθαμε όλοι εδώ μαζί σας όπως κάθε φορά άλλωστε, να γιορτάσουμε κοντά  σας  κάτι, που δύσκολα εσείς οι ίδιοι δηλώνετε μέσα σας ότι μπορείτε να γιορτάζετε γι’ αυτό. Σήμερα ήρθαμε σαν άλλοι γητευτές του χρόνου, να γιορτάσουμε μαζί σας τη δεδομένη σας στιγμή, να γιορτάσουμε την ύπαρξή σας! Αυτό που εσείς οι ίδιοι μέσα απ’ την ενέργεια του φόβου το αρνείστε κάθε φορά! Θα μιλήσουμε για την υπάρχουσα ζωή σας, γι’ αυτό που βιώνετε αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό που εσείς οι ίδιοι έχετε σαν Θεϊκό δώρο. Η ζωή αγαπημένοι μας είναι ο σπινθήρας σας! Είναι το Θεϊκό δώρο που δίνεται στον καθένα χωριστά σε όποιο μέρος αυτού του πλανήτη ζει είναι ένα δώρο που δίνεται μέσα από την αγνή αγάπη της Πηγής.

Η Πηγή είναι αυτή που κινεί τα πάντα!

Το Φως, η Ενέργεια της Αγάπης είναι αυτή που δημιουργεί τα πάντα! 

  Ακόμη και μια νέα ζωή! Ένα μωρό έρχεται στη ζωή μέσα απ’ την ενέργεια της σύνδεσης, της συνδημιουργίας, της ενέργειας, της αγάπης! Ερχόμαστε λοιπόν να σας μιλήσουμε με απλά λόγια γι’ αυτό που βιώνετε, για την ύπαρξή σας. Μέσα από αυτό που καθημερινά εσείς νιώθετε, μέσα από τους φόβους και τις ανασφάλειες που  θρέφετε μέσα στη καρδιά. Αναιρείτε αυτό το δώρο που σας έχει δοθεί! Λίγο-λίγο, σιγά-σιγά ο καθένας, αρχίζει και αναιρεί από μέσα του και δεν επιθυμεί πια, το δώρο που ο ίδιος διάλεξε να ενσαρκώσει στην ψυχή του.

  Θέλουμε να σας πάμε πολύ πριν πίσω και να σας θυμίσουμε την επιλογή σας να φορέσετε το μανδύα της ύλης, ότι ήταν δικό σας θέλημα να έρθετε εδώ και να μοιράσετε συναισθήματα, εμπειρίες μαζί με τη ψυχή σας. Η ψυχή επιλέγει και αποφασίζει μέσα από ένα πανηγυρικό τρόπο! Μέσα από ένα χορό ενεργειών…
Το πόσο θέλει να ενσαρκωθεί!
Το πού θέλει να μοιράσει εμπειρίες!
Με ποιους θέλει να παίξει το παιχνίδι της ζωής!

  Λίγο περισσότερο όλοι σας γνωρίζετε ότι μια ψυχή διανύει ένα μεγάλο και ατελές ταξίδι στο χρόνο. Αυτό  που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε είναι ότι το επιλέγει με μεγάλη αγάπη αυτό το ταξίδι, κι όταν έρχεται εδώ ξεχνάει αυτή την αγάπη! Κι όταν έρχεται εδώ μέσα απ’ τα μαθήματα που επιλέγει για την ίδια, για την εξέλιξή της. Ξεχνάει για ποιο λόγο; Ξεχνάει το λόγο της ύπαρξής της!

 Έτσι το παιχνίδι της ζωής σας αρχίζει κάποια χρόνια πριν. Αρχίζει εκεί που υπήρχε η αγάπη και δε τελειώνει ποτέ! Έστω κι’ αν κάποιος από σας διανύει την τελευταία του ενσάρκωση εδώ η ψυχή συνεχίζει το πανηγύρι της κάπου αλλού, κάπου που μπορεί να πάρει άλλα στοιχεία για τη δική της εξέλιξη!

 Ο Αρχάγγελος ΜΙΧΑΗΛ μιλάει για τη σύνδεση της ψυχής με την ύλη!

 Όταν η ψυχή επιλέγει να συνδεθεί με την ύλη! Τότε είναι το πρώτο πανηγύρι που γίνεται στην απο δώ πλευρά του πέπλου. Τότε είναι που καταργούνται όλοι οι νόμοι, όλοι οι φόβοι και υπάρχει η εξέλιξη και υπάρχει η ζωή!

Τότε ο Θεός Γέννησε τη ζωή!
Τη Γέννησε μέσα από ένα πανηγύρι χαράς!
Μέσα από την αγάπη για δημιουργία και εξέλιξη!
Έτσι Γεννήθηκε η ψυχή! 

 Έτσι γεννήθηκε εκείνη η ενέργεια, εκείνη η δυναμική που μπορεί να πανηγυρίζει μέσα στο χρόνο. Μέσα σ’ ένα ατελές ταξίδι της μπορεί να συλλέξει εμπειρίες από παντού! Η Γη είναι ένα κομμάτι συλλογής της ψυχής! Η Γη είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι για Εμάς, για την άλλη πλευρά που συναντιέται μαζί σας και σας μιλάει! Το Φως έχει δημιουργήσει τα πάντα!

 Όταν η ψυχή επιλέγει να βρεθεί μέσα στο Φως και να διανύσει μια δικιά της διαδρομή τότε υπάρχει μια εξέλιξη συνεχής. Μέσα σ’ αυτό το ταξίδι της επιλέγει να εξελιχθεί, αλλά εσείς δεν το νοείτε έτσι! Εσείς μέσα στο φόβο που έχετε και μέσα σ’ αυτό που βιώνετε μόνο έτσι δεν μπορείτε να το αποκαλύψετε στον εαυτό σας. Είναι ένα συνεχές πανηγύρι η ενσάρκωση και υπάρχει πάντοτε, σας συνδέει πάντοτε με την άλλη σας πλευρά. Μην επιθυμείτε να σκεφτείτε κάτι λιγότερο για σας, από τη στιγμή που η ψυχή κυοφορείται μέσα σ’ ένα σώμα, μέσα σε μία μήτρα, υπάρχει και στήνεται ένας χορός ενεργειών γύρω της. Είναι τότε που επιθυμεί να έρθει στη ζωή, με όση χαρά μπορεί να διαθέτει μια ενέργεια. Όταν έρχεται μέσα στο πεδίο της γης ακόμη θυμάται, ακόμη ενθυμάται το λόγο που ενσαρκώθηκε! Ακόμη ενθυμάται τα πρόσωπα που επέλεξε! Ένα μωρό είναι τόσο χαρούμενο μέσα του! Ένα μωρό έχει τόσο γλυκιά ενέργεια μέσα του κι αυτό ας ήταν να το έχει για πάντα! Αυτό τότε Εμείς ευχόμαστε για εσάς να το έχετε πάντα μαζί σας! Όμως δεν είναι πάντα έτσι και το γνωρίζετε αυτό!

 Οι περισσότεροι από σας έχετε έρθει σ’ ένα σημείο να μην επιθυμείτε άλλο πια αυτό το δώρο, αλλά γιατί άραγε αγαπημένοι μας; Όταν έχετε μέσα σας τον σπινθήρα της δημιουργίας; Γιατί ο καθένας σας έχει μια δυναμική εξέλιξης και μια όχι! Γιατί ο καθένας σας έχει μια επιλογή και μια επιλογή να συνεχίσει και άλλοι έχουν την  επιλογή να φύγουν ξανά. Όλα είναι μέσα σας! Όλα τα έχετε εσείς μέσα σας και εσείς ανάλογα με όλα αυτά που βιώνετε ενδυναμώνετε τις επιλογές σας, τα θέλω σας!

Μην ξεχνάτε ποτέ από πού ήρθατε!
Μην ξεχνάτε ποτέ το γιατί ήρθατε!

 Ήρθατε να εξελιχθείτε μέσα από ένα πολύ περίεργο τρόπο ο καθένας!

 Ήρθατε να εξελιχθείτε μέσα από ένα περίεργο παιχνίδι ο καθένας!

 Ζητάμε ν’ ακούσετε την καρδιά σας και να δείτε τι επιθυμεί ο καθένας!

 Αν αυτό που επιθυμείτε είναι ν’ αναιρέσετε το δώρο που εσείς οι ίδιοι δώσατε στον εαυτό σας, τότε σας δίνουμε μια άλλη επιλογή. Σας δίνουμε την επιλογή του να κοιταχτείτε ξανά μέσα σας και να δείτε πόσο όμορφα είναι εκεί μέσα! Πόσο όμορφα πράγματα υπάρχουν γύρω σας κι εσείς από επιλογή δε θέλετε να τα δείτε!
Εσείς από επιλογή δε θέλετε να πανηγυρίσετε αυτό που βιώνετε!
Εσείς από επιλογή δε θέλετε να υπάρχετε! Θέλουμε να τονίσουμε σε εσάς και μιλάμε πολύ συνειδητά μέσα από εσάς ότι οι επιλογές σας είναι αυτές που καθορίζουν το ταξίδι σας εδώ. Είναι ένα δικαίωμα που έχει η ψυχή του καθενός σας εδώ κι αυτό δε θέλουμε να το διώξετε από σας, δε θέλουμε να το αναιρέσετε με τίποτα.

 Για όλους σας είναι πολύ δύσκολα όλα αυτά που περνάτε αυτή τη στιγμή, όμως ας κρατήσετε ζωντανή μέσα σας τη στιγμή της ύπαρξής σας! Τη στιγμή που ήρθατε εδώ! Γι’ αυτό πηγαίνετε στη καρδιά και δείτε όλοι τον εαυτό σας σαν ένα μικρό μωρό! Θέλουμε να δείτε τους εαυτούς σας τόσο μικρούς με τόση χαρά μέσα σας, είναι επειδή είχατε ακόμη αγνό το ταξίδι σας! Αγνό το γιατί ήρθατε εδώ! Είναι η ουσία σας εκεί αγαπημένοι μας! Το Πνεύμα μιλάει πάντα για την ουσία αλλά για ποια ουσία μιλάει;

Για την ουσία της Πηγής! 
Για την ουσία του Φωτός!

 Γι’ αυτό που βρίσκεται μέσα σας και ενδυναμώνει μέρα με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή. Δε ζητάμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από εσάς, από το να ενθυμηθείτε το λόγο που ήρθατε εδώ! Το λόγο που έχετε για να πανηγυρίσετε! 

 Αντί να βγάζετε τα προβλήματα έξω από τη ζωή σας, κυκλώνετε ξανά τη ψυχή σας με προβλήματα. Ο άνθρωπος είναι μια περίεργη οντότητα πραγματικά, εκεί που δεν έχει κανένα πρόβλημα δημιουργεί ένα πρόβλημα επιπλέον για εκείνον, ώστε να έχει ένα λόγο, ένα λόγο εδώ για να έχει να κάνει κάτι! Να έχει ο νους να κάνει κάτι! Η καρδιά πανηγυρίζει μέσα στο κενό! Η καρδιά πανηγυρίζει μέσα στη χαρά και στην αγάπη! Ο νους είναι συνέχεια  σε ένταση, ο νους είναι συνέχεια στο να ψάχνει συνέχεια να βρίσκει κάτι που μπορεί να σας ωθεί να κάνετε πράγματα. Ο άνθρωπος δημιουργεί τις περισσότερες φορές από μόνος του προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αν γι’ αυτό έχετε αμφιβολία κοιτάτε τη ζωή σας εκείνη ακριβώς τη στιγμή που είχατε τα πάντα γύρω σας, αλλά και πάλι κάτι δεν είχατε! Η συνεχή έλλειψη που υπάρχει μέσα σας, η διάθεση να νομίζετε ότι σας λείπουν πράγματα απ’ τη ζωή σας, είναι αυτή που στο τέλος δημιουργεί στην καρδιά σας ένα επιπλέον κενό. Ένα επιπλέον άχρονο σημείο που δεν είναι καν σκοπός του να υπάρχει εκεί!

 Προσπαθούμε να μιλήσουμε με απλά λόγια να κατανοήσετε, αλλά τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο. Γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που θέλουμε να σας πούμε, ώστε δεν μπορούμε να τα συμπτύξουμε μέσα σε είκοσι λεπτά του χρόνου σας. Είναι δύσκολο αυτό, όμως ζητάμε πάντοτε να βρεθούμε στην ουσία. Ο άνθρωπος λοιπόν είναι ένα ανήσυχο πνεύμα! Η ψυχή από τη μια ενθυμάται, αλλά από την άλλη ο νους συνεχώς ψάχνει για κάτι άλλο. Συνεχώς ψάχνει να βάζει τη ψυχή σε νέα μαθήματα, σε νέες εμπειρίες και σε νέα προβλήματα. Ο άνθρωπος συνεχώς επιθυμεί να βάζει στη ζωή του προβλήματα. Αλλά γιατί; Γιατί είναι η εξέλιξή του. Γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος είναι η εξέλιξή σας.

  Μην ζητάτε τίποτα λιγότερο απ’ τη ζωή σας, απ’ το να βρίσκεστε μέσα στην καρδιά σας και να κάνετε πράγματα που γεμίζουν τη ψυχή σας! Έτσι ήταν πάντοτε! Έτσι ήταν πάντοτε, εσείς εδώ τα φτιάχνετε αλλιώς. Εσείς κάθε φορά τα δημιουργείτε αλλιώς. Όταν η ψυχή λοιπόν φτάνει σ’ ένα σημείο δημιουργίας της, φτιάχνει κι ένα διαφορετικό πεδίο, ώστε να υπάρξει γύρω της και ανάλογα με τις εμπειρίες σας, κι ανάλογα με την ηλικία σας, διαμορφώνεται και το ανάλογο πεδίο γύρω σας. Θέλουμε πάρα πολλές φορές ειλικρινά σας το έχουμε πει: «Να δείτε τη ζωή σας σαν ένα μεγάλο παιχνίδι»! Είναι το δικό σας παιχνίδι και εσείς επιλέγετε πού θα σταθείτε κάθε φορά.

 Θέλουμε να σας βγάλουμε απ’ την ενέργεια του φόβου, γιατί είναι αυτή που σας εμποδίζει να δείτε την εξέλιξή σας. Είναι πολύ αγνό αυτό που υπάρχει μέσα σας! Αυτό που υπάρχει μέσα στη καρδιά σας, είναι πάρα πολύ αγνό. Αυτό ζητούμε κάθε φορά να βγάλουμε προς τα έξω! Αυτό σας ζητούμε κάθε φορά και εσείς οι ίδιοι να κινήσετε! Είναι πολύ απλό, αλλά και πολύ δύσκολο συγχρόνως για εσάς.

Το δώρο της ζωής σας είναι το υπέρτατο αγαθό σας!

Θέλουμε να το τιμάτε! Θέλουμε να συνεχίσετε να το τιμάτε!
Θέλουμε άσχετο από το ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σας!

Να τιμάτε αυτό που έχετε Τώρα!

 Όχι αυτό που είχατε εχθές!
Όχι αυτό που μπορείτε να έχετε αύριο!
Αλλά αυτό που έχετε Τώρα! Κοιτάξτε πόσο μεγαλειώδεις μπορείτε να είσαστε Τώρα! Πόσο εσείς τιμωρείτε το σώμα σας τις περισσότερες φορές!

 Πόσο τιμωρείτε την ψυχή σας τις περισσότερες φορές! Αν μείνετε συγκεντρωμένοι μέσα στο τώρα, τότε θα δείτε ότι είναι πολύ απλό να τιμάτε τη ζωή σας! Γιατί αυτό που βιώνω τώρα μπορεί να μην το έχω αύριο! Αυτό είναι το μεγαλειώδες! Έτσι μπορείτε να δίνετε ένα επιπλέον σκοπό στη ζωή σας! Πώς μπορούμε άραγε αγαπημένοι μας, να βρίσκουμε σημεία συνέχεια ώστε να σας οδηγούμε, να ζείτε το τώρα; Είναι πολύ απλό, δεν σας δίνουμε απαντήσεις για το αύριο. Συνήθως όταν έρχεστε και μας ρωτάτε περισσότερα πράγματα για τη ζωή σας, δε σας δίνουμε πολλές απαντήσεις για το αύριο. Γιατί θέλουμε την ενέργειά σας να την έχουμε συγκεντρωμένη στο Τώρα!

Να προσέχετε τα βήματά σας  Τώρα!
Να εκτιμάτε αυτά που έχετε Τώρα!
Γιατί αύριο ίσως να μην τα έχετε!
Να λαβαίνετε τα μαθήματά σας Τώρα!
Να κατανοείτε τις σχέσεις σας Τώρα!
Γιατί αύριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά!

 Το Πνεύμα δεν θα σας μιλήσει ποτέ γι’ αυτό που θα σας συμβεί αύριο, θα σας δώσει μια εν δυνάμει ενέργεια, μια δύναμη ώστε να μπορείτε να κινηθείτε πάνω σ’ αυτή. Αλλά ποτέ δεν θα σας δώσει απάντηση για το τι μπορείτε  σίγουρα να κάνετε στο αύριο. Αυτό που θέλουμε όλοι σας, είναι να ζείτε το μεγαλείο της ύπαρξης στο τώρα!

 Απόλυτα συνειδητοί, απόλυτα συγκεντρωμένοι σ’ αυτό. Χρειάζεται λοιπόν μέσα σας ν’ ανασυγκροτηθείτε,  να λάβετε δύναμη ώστε να προχωρήσετε αύριο. Δε μιλάμε για να σας γεμίσουμε τα μυαλά σας μ’ ελπίδες αυτή τη στιγμή.
Μιλάμε για να γεμίσουμε την καρδιά σας, με κουράγιο για το τώρα. Γιατί αν σκεφτείτε αυτό που υπάρχει τώρα, ότι μπορεί να μην υπάρξει αύριο, τότε θα εκτιμήσετε αυτό που έχετε αυτή τη στιγμή.

 Αυτό που ζητάμε πάντοτε από σας, είναι η ταπεινότητα και να εκτιμάτε τα αγαθά σας! Όχι μόνο τα υλικά αλλά να εκτιμάτε και το δώρο της ζωής σας.

 Πόσοι λοιπόν από σας δεν εκτιμάτε το δώρο σας αυτό;
Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί; Γιατί σίγουρα κάτι έχει φοβίσει την ύπαρξή σας! Αυτός είναι ο μόνος λόγος που σας οδηγεί στο να αναιρέσετε τη ζωή σας κάποιες φορές.

 Οι φόβοι σας! Οι φόβοι σας για την εξέλιξή σας! Ενώ η ψυχή ήρθε εδώ να εξελιχθεί,  οι φόβοι αναστέλλουν αυτή την εξέλιξη ως δια μαγείας! Ενώ τόσες φορές προσπαθείτε να διώξετε τους φόβους και δουλεύετε και τα καταφέρνετε, έρχεται πάντα κάποια στιγμή στη ζωή σας, όπου σας ξαναβάζει στην ενέργεια αυτή! Ενώ απαιτείτε από εσάς πάρα πολύς χρόνος να διώξετε τους φόβους σας, μπορείτε να το ξαναβάλετε στην καρδιά σας, μέσα σε μια στιγμή!

 Αυτός είναι ο άνθρωπος! Αυτό είστε εσείς! Αυτή είναι η πολυπλοκότητά σας! Μπορείτε να ελκύσετε το φόβο, όσο απλά μπορείτε να ελκύσετε και την χαρά!
Μπορείτε να ελκύσετε το θάνατο, όσο απλά μπορείτε και να ελκύσετε και τη ζωή!

 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ  *  ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ      βρίσκονται στο ίδιο σημείο! 

 Όπως μπορείτε να ελκύσετε τη χαρά για δημιουργία, έτσι μπορείτε να ελκύσετε και το αντίθετο. Την επιθυμία του να μην κάνετε πια τίποτα άλλο στη ζωή σας. Ο άνθρωπος είναι ένα μεγαλειώδης στοιχείο για εμάς, γιατί σας βλέπουμε πως μπορείτε ν’ αγωνιάτε. Σας βλέπουμε πως μπορείτε και παλεύετε μέρα με τη μέρα ώστε να υπάρχετε. Στην ουσία αν δείτε μέσα στην καρδιά σας τα’ χετε όλα!

        Έχετε τροφή!       Έχετε νερό!      Έχετε πνοή!      Έχετε ανθρώπους!       Έχετε το Πνεύμα! 

 Από την άλλη η ζωή σας οδηγεί ώστε ν’ ανακαλύψετε, ότι δεν έχετε κάποια άλλα βασικά αγαθά! Όμως και πάλι έχετε το σπινθήρα! Έχετε το λόγο να ζείτε τώρα κι όμως από την άλλη υπάρχετε και είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό. Πιστέψτε μας όταν έρχεται η ώρα να περάσετε από την άλλη πλευρά του πέπλου είναι εκείνη τη στιγμή που κάνετε έναν απολογισμό και λέτε ότι περάσατε θαυμάσια! Λέτε τότε ότι το ταξίδι σας ήταν υπέροχο και γι’ αυτό ξανάρχεστε! Γι’ αυτό ξαναβάζετε στους εαυτούς σας και στη ψυχή σας, νέες δοκιμασίες, γιατί κατά βάθος το ταξίδι σας είναι υπέροχο! Αυτό το ανακαλύπτετε εν βάθη  μόνο όταν μεταβείτε στην άλλη πλευρά!

 Έχουμε γεμίσει αυτή τη στιγμή το χώρο σας και Έχουμε έρθει κοντά σας μέσα από την καρδιά, που μας ενώνει πάντοτε. Αν σταθείτε για λίγο με τα μάτια της καρδιάς, θα δείτε πόσο Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε κοντά σας και πως Είμαστε απόμακροι σε αυτούς που έχουν θυμώσει με τον εαυτό τους, που έχουνε θυμώσει με τη ζωή τους! Λυπούμαστε και Εμείς, βρισκόμαστε σε μια απόσταση όταν αυτό συμβαίνει με τους εαυτούς σας. Όταν θυμώνετε με τη ζωή σας, όταν δεν έχετε λόγο να υπάρχετε, όταν μέσα σας νιώθετε ότι δεν έχετε λόγο να υπάρχετε πια! Τότε Είμαστε πάρα πολύ απομακρυσμένοι από εσάς, μέσα από συνείδηση λύπης.

 Αλλά πάντοτε Είμαστε εκεί για εσάς! Λυπούμεθα δεν μπορούμε να επέμβουμε σ’ αυτή τη θέλησή σας. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι ν’ ανταποκριθούμε στο κάλεσμά σας. Είναι πάρα πολύ εύκολο για Εμάς αυτό αρκεί να Μας το ζητήσετε! Αρκεί να ζητήσετε ότι υπάρχει κάποιος λόγος ξανά να δημιουργήσετε!

 Ότι υπάρχει ξανά ένας λόγος να νιώσετε, να συναισθανθείτε! Όταν δημιουργείτε, όταν συνυπάρχετε με το Πνεύμα τότε κατανοείτε το λόγο που υπάρχετε.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!

 Η ψυχή ζει πάντοτε. Η ενσαρκωμένη ψυχή είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο δώρο για τη ψυχή, ότι ενσαρκώνεται είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο γι’ αυτή. Είναι ένα ιδιαίτερο, ένα ξεχωριστό δώρο. Θυμηθείτε η ψυχή ζει πάντοτε, όμως η ενσάρκωσή της είναι κάτι το ιδιαίτερο κι αυτό πανηγυρίζετε και δεν μπορείτε αυτό τώρα να το αντιληφθείτε με την ενέργεια που αυτή τη στιγμή έχετε, δεν μπορείτε να το δείτε. Με ότι περνάτε αυτή τη στιγμή στο δια βίο  σας, αυτό δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε.

 Όμως πάντοτε μέσα σας υπάρχει ελπίδα, αυτή σας κινεί και η ελπίδα τι είναι αγαπημένοι μας; Είναι αυτό που παίρνει η ψυχή κατά την ενσάρκωσή της. Η ελπίδα, ότι θα ζήσει μέσα σε μια άλλη ενέργεια, αυτό δε φεύγει από μέσα σας κατοικεί εκεί. Αυτή για άλλους είναι η ενέργεια της Χριστικής Συνειδητότητας.

Η Χριστική Συνειδητότητα περιλαμβάνει πολλά πράγματα μαζί: 

  ΕΛΠΙΔΑ,    *     ΑΓΑΠΗ,       *    ΣΥΜΠΟΝΙΑ,       *    ΧΑΡΑ!

  Ερχόμαστε εδώ να σας πούμε λοιπόν να μην απελπίζεστε γιατί η ελπίδα μέσα σας όταν την καλέσετε έρχεται. Όταν πραγματικά την καλέσετε και τη φέρετε στο εδώ και στο τώρα, τότε έρχονται τα θαύματα στη ζωή σας! Θαύματα υπάρχουν και γίνονται πάντοτε στη ζωή σας, είτε μικρά, είτε μεγάλα! Είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, αρκεί να έχετε ανοιχτή καρδιά για να τα δείτε! Μείνετε συνειδητοί μέσα σας και θα δείτε το δικό σας θαύμα να γίνεται! Το φως που υπάρχει μέσα σας, μπορεί να λάμψει, αυτό βλέπουμε κάθε φορά και ερχόμαστε κοντά σας!

  Όλοι σας έχετε το δικαίωμα να συνδεθείτε με τη Πηγή! Γιατί από τη Πηγή έρχεστε! Γιατί αυτήν ενσαρκώνετε, μ’ έναν περίεργο τρόπο τη Πηγή και την ψυχή ενσαρκώνετε κάθε φορά!

 Αφήστε τον Αρχάγγελο ΣΑΜΟΥΗΛ να κρατήσει την καρδιά του καθενός σας, μέσα απ’ τη σύνδεση που κάνατε μαζί μου, μέσα απ’ τη σύνδεση που έκανα στον καθένα σας. Αφήστε τώρα τον Αρχάγγελο ΣΑΜΟΥΗΛ να σας ακουμπήσει στην καρδιά του καθενός. Μείνετε μέσα σας, μείνετε μέσα στο φως σας και αφήστε την ενέργεια να σας ακουμπήσει.

 Μέσα στη καρδιά υπάρχει ελπίδα για τη ζωή, δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού, δεν θα τη βρείτε στο νου, δεν θα τη βρείτε στη σκέψη, δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού πιστέψτε μας! Όταν κοιτάξετε μέσα στην καρδιά σας θα δείτε ξανά την ελπίδα μέσα σας να φουντώνει! Αυτό που φουντώνει μέσα σας είναι το στοιχείο της ύπαρξης!

Ο άνθρωπος αποτελείται από πολλά στοιχεία, αποτελείστε από:
                         φωτιά, από νερό, από αέρα.

 Αποτελείστε από πράγματα που συντελούν τι; Που συντελούν μια ευγενής οντότητα! Αυτό που σας διακρίνει αυτή τη στιγμή και αυτό που διακρίνουμε και Εμείς!

 Αφήστε τον Αρχάγγελο ΣΑΜΟΥΗΛ ν’ ακουμπήσει στην καρδιά σας και συνδεθείτε για λίγο μαζί του.

 Σαμουήλ  « Είτε μπορείτε είτε όχι, είτε μπορείτε να νιώσετε είτε όχι, βάλτε ένα χρυσό φως να διαπεράσει μέσα απ’ τη καρδιά σας κι αφήστε το να γεμίσει όλο σας το είναι! Δείτε το να διατρέχει τη σπονδυλική σας στήλη. Από την καρδιά μέχρι τη σπονδυλική στήλη και κάτω. Αφήστε μια ζεστασιά μια χρυσή δόνηση, να καλύψει τον εσωτερικό σας κόσμο. Το εσωτερικό σας είναι, δείτε την σπονδυλική σας στήλη να χρυσίζει. Γεμίστε με αγάπη και ελπίδα. Ο Αρχάγγελος ΣΑΜΟΥΗΛ είναι εδώ για να βάλει μέσα σας την ενέργεια της ελπίδας. Για να σας χαρίσει για λίγο ελπίδα για να ζήσετε το τώρα! Και ας πάρετε λίγο και για αύριο και για την άλλη φορά και για την άλλη…… Έτσι λειτουργείτε ούτως ή άλλως , έτσι είστε πλασμένοι, για να έχετε την συναίσθηση του χρόνου, για να έχετε την συναίσθηση ότι θα υπάρχω κι αύριο και μεθαύριο. Τότε μπλοκάρετε αυτό, όταν μπλοκάρετε αυτή τη συναίσθηση είναι τότε που έρχεται η επιθυμία να σβήσετε την ελπίδα της ύπαρξης. Έχετε λοιπόν μέσα σας μια αρχέγονη ψυχή, κρατήστε την και εξελίξτε την. Έχετε διαφορετικές ενέργειες αυτή τη στιγμή που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξελίξετε αυτό το κομμάτι. Δείτε αυτό το χρυσό φως λοιπόν να διαπερνά τη σπονδυλική σας στήλη και βγάλτε τη μέσα απ’ τις πατούσες σας στο έδαφος. Έτσι γίνεται κάθε φορά όταν μια ενέργεια εισέρχεται μέσα σας με δύναμη.

 Μέσα απ’ αυτή την ενέργεια μέσα απ’ τη σπονδυλική σας στήλη δηλώστε την επιθυμία να θρέψετε μέσα σας την ελπίδα ξανά. Μια ηρεμία μέσα σας που μπορεί να σας συντροφεύει στον χρόνο τον γήινο. Στο τώρα, στο αύριο και στο μετά. Ελπίζετε, συγκεντρωθείτε στη δύναμή σας και αγαπήστε τη ζωή σας. Βάλτε την μέσα σας βαθιά είναι αυτή που σας αξιοποιεί, είναι αυτή που σας στηρίζει, αυτό που αναπνέετε, αυτό που υπάρχει γύρω σας. Αυτό που υπάρχει μέσα σας αυτό που σας στηρίζει, δηλώστε την επιθυμία να το φουντώσετε μέσα σας. Να σας έρθει ξανά η ελπίδα στην επιφάνεια της ύπαρξης, της χαράς και της δημιουργίας.

  Η ζωή αγαπημένοι μας έχει τρία στοιχεία:
      Έχει δημιουργία!                 Έχει ύπαρξη!         Έχει χαρά! 

 Αν βγάλετε έστω και ένα απ’ αυτά τα αγαθά απ’ τη ζωή σας, τότε θα νιώθετε ότι δεν έχετε λόγο να υπάρχετε ακόμη και τώρα! Τότε θα νιώθετε ότι έχετε μπλοκαρισμένα όλα τα σημεία της ύπαρξή σας! Βάλτε αγάπη, χαρά, δημιουργία και ελπίδα μέσα σας. Απ’ αυτή τη στιγμή και αύριο και μεθαύριο δεν έχει σημασία, δεν υπάρχει χρόνος για Μας, υπάρχει χρόνος για σας και αυτό το στοιχείο προσπαθούμε να σας δείξουμε ότι μπορούμε μαζί σας να είμαστε συνεχώς.

 Γειώστε λοιπόν μέσα απ’ αυτό το άγγιγμα, απ’ αυτή τη στήλη αγάπη, ελπίδα, ζητήστε να σας δώσει ελπίδα και ζητήστε να δείτε το λόγο που είστε εδώ, το λόγο που έχετε να συνεχίσετε εδώ κι αν αυτό για κάποιους από σας είναι ασήμαντο, τότε για σκεφτείτε ποιος ο λόγος να υπάρχετε και ποιος ο λόγος να ζείτε κι αύριο και μετά.

Η ελπίδα δεν είναι ασήμαντη.

 Δεν είναι ασήμαντος ο λόγος για τον οποίο ήρθατε είναι το σημείο της εκκίνησής σας. Αυτό προσπαθούμε τόση ώρα να σας πούμε να διατηρήσετε, το σημείο της εκκίνησης αυτό που μπορείτε ν’ αναπτύξετε. Υπάρχει μεγάλη αγάπη μέσα σας.
Η συγκίνηση που υπάρχει πάντοτε είναι μεγάλη από Εμάς για εσάς!

 Συγκίνηση όταν ερχόμαστε κοντά σας και αγγίζουμε το δικό σας πεδίο!

 Αφήστε αυτή τη στήλη να γειωθεί μέχρι το κέντρο της γης δείτε ότι συνδέεστε με το κέντρο της γης και γίνετε ένα μαζί της, γίνετε ένα με τον συνάνθρωπό σας που υπάρχει δίπλα σας, μπορείτε να συνδεθείτε κι ας μην γνωρίζεστε, την έχετε αυτή την ικανότητα μέσα σας είναι η ελπίδα για συνδημιουργία, για συνύπαρξη, αλλιώς θα είχατε επιλέξει μοναχικές ζωές.

 Ψυχές που έρχονται εδώ που ενσαρκώνονται και επιλέγουν να είναι μοναχικές είναι γιατί έχουν γνωρίσει την πληρότητα της συνύπαρξης και έχουν επιλέξει το μοναχικό δρόμο της δημιουργίας. Εσείς δεν είστε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή! Έχετε επιλέξει την συνύπαρξη. Μέσα απ’ αυτή τη στήλη πανηγυρίστε λοιπόν την ελπίδα για δημιουργία και συνύπαρξη κι είναι τόσο μεγάλο αυτό που έχετε. Αρκεί για μια στιγμή να το δείτε μέσα απ’ τη δική μας οπτική.

 Για την Ελένη είναι πολλές φορές δύσκολο να κατανοήσει, όταν μια ενέργεια ζητάει να συνδεθεί μαζί σας σ’ αυτόν εδώ το χώρο και αυτό γιατί όλοι σας, τις περισσότερες φορές δεν είστε έτοιμοι να δεχτείτε μια τέτοια σύνδεση. Όμως παρακάμπτουμε αυτή την απορία της και προχωράμε γιατί εμείς επιθυμούμε να συνδεόμαστε μαζί σας, μέσα απ’ την αγάπη και το φως που υπάρχει μέσα σας. Είναι η πρόθεσή σας που κινεί τα πάντα αυτό να το θυμάστε.

 Ο Αρχάγγελος ΣΑΜΟΥΗΛ και η ακτίνα που έβαλε μέσα στην σπονδυλική σας στήλη θα σας συντροφεύει για τις επόμενες ημέρες.

 Κάθε φορά που επιθυμείτε μέσα σας να φουντώσει μια ελπίδα για κάτι το οποίο επιθυμείτε πολύ.
 Κάθε φορά που θέλετε μέσα σας να βρείτε ένα λόγο να πανηγυρίζετε το τώρα.
 Κάθε φορά που επιθυμείτε μέσα σας να ξυπνήσει όλη αυτή η χαρά που έχετε χάσει απ’ τη ζωή.
 Κάθε φορά που ο θυμός κυκλώνει τα συναισθήματα της αγάπης σας!
 Τότε ζητήστε παρέμβαση! Τότε ζητήστε να σας δοθεί η ακτίνα ξανά μέσα σας.
 Έτσι γίνονται τα πράγματα Έτσι μπορεί να λειτουργήσει το Πνεύμα με την ύλη και όχι διαφορετικά.

  Όταν προσεύχεστε στο Ναό σας, στο Θεό για κάτι, τότε τι σας συνδέει με τον Θεό; 

 Μια ακτίνα επαφής, μια ενέργεια που φεύγει μέσα απ’ τη δική σας καρδιά και πηγαίνει στη Πηγή. Έτσι απλά λοιπόν είναι τα πράγματα. Όταν ζητάτε να συνδεθείτε ξανά με κάτι Θεϊκό απλά μείνετε μες την καρδιά σας και ζητείστε αυτή την επαφή και αυτό γίνεται! Είτε το νοείτε είτε όχι γίνεται γιατί η ενέργεια απαντάει στο κάλεσμά σας. Δεν είναι ανάγκη να βάζετε το νου να φοβηθεί γιατί όταν μπείτε μες στην καρδιά σας και το ζητήσετε με αγνότητα, με αγνή και καλή πρόθεση, τότε το φως θα έρθει μέσα σας, αυτό να το θυμάστε πάντα. Γιατί έχετε και τα δύο κομμάτια μέσα σας, γιατί η ψυχή όταν ενσαρκώνεται παίρνει και το φως και το σκοτάδι μαζί, και ανάλογα με το τι επιλέγει η καρδιά αυτό φουντώνει, αυτό εξελίσσεται. Άρα πάλι είναι επιλογή σας στο τι θα εξελίσσετε».

Ο Αρχάγγελος  ΣΑΜΟΥΗΛ,  Ο ΜΕΤΑΤΡΟΝ,   Ο ΗΛΙΑΣ,Ο  ΚΡΥΩΝ  ΤΗΣ  ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ    ΚΑΙ    Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΣας συντροφεύουν στο ταξίδι σας ξανά. Ας βάλετε ένα νέο σημείο εκκίνησης από αυτή τη στιγμή.
 ΥΠΑΡΞΗ    ΕΛΠΙΔΑ     ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

 Ο ΗΛΙΑΣ στέκεται στον καθένα σας και ζητάει εσωτερικά ν’ απλώσετε το χέρι σας προς τα πάνω, προς τον ουρανό δείτε αιθερικά να ενώνεστε με τη Πηγή. Σας ζητάει με πολλή αγάπη και πολλή χαρά να δείτε την οδό προς τα πάνω, ότι έχετε ένα σημείο εκκίνησης που μπορείτε να το εξελίξετε προς τα πάνω. Δεν είναι η Εστία το παν, το ταξίδι είναι και σας συντροφεύουν όλοι κάθε στιγμή κάθε λεπτό αρκεί μέσα σας να κοιτάξετε προς τα πάνω!

 Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ έχει δουλέψει πάρα πολλές φορές με τους ανθρώπους με την ανθρωπότητα και έχει κατανοήσει τις ανησυχίες της και τους φόβους της. Γνωρίζει πως όταν η ψυχή κοιτάξει προς τα πάνω, προς την εστία μέσα από τα μάτια της καρδιάς, τότε θα έχει κατανοήσει τον δρόμο της και μπορεί να βρει ξανά την ελπίδα. Άρα μην ξεχνάτε ποτέ να ζητάτε την ελπίδα μέσα σας, να σας δείχνει τον δρόμο κι αν αυτό που ζείτε αυτήν τη στιγμή δεν σας ικανοποιεί τότε αλλάξτε το! Τότε βάλτε μέσα σας τη δύναμη κι αλλάξτε το! Μην ανακυκλώνετε τα ίδια συναισθήματα και την ίδια ενέργεια, αλλάξτε αυτό που δεν σας αρέσει απλά ζητήστε παρέμβαση, αυτό είναι το δώρο της ζωής! Δεν ήρθατε μόνοι, δεν ήρθατε να προχωρήσετε μόνοι! Ήρθατε πάντοτε με το δικαίωμα να ζητήσετε παρέμβαση και γι’ αυτό πανηγυρίζει η ψυχή γιατί μέσα της γνωρίζει και θυμάται.
 Γιατί μέσα της η ψυχή πάντοτε έχει την ελπίδα της ένωσης!     Γιατί ποτέ δε ξεχνά ότι το ταξίδι στη ζωή είναι ένα ατέλειωτο παιχνίδι με τον χρόνο. Όταν φοράτε το μανδύα της ύλης τότε έχετε δεχτεί μέσα σας, να βρεθείτε ξανά με την Πηγή με ένα περίεργο τρόπο. Δεν είστε ποτέ μόνοι και όταν ζητήσετε να έχετε αυτό μέσα σας που θα σας δώσει την ελπίδα να προχωρήσετε τότε ζητήστε το! ! !

 Ο ΗΛΙΑΣ κοιτάει τον καθένα σας και νοεί τους φόβους σας αλλά παράλληλα νοεί ότι μέσα σας θυμάστε, νοεί ότι μπορεί να ξαναβρείτε την Πηγή και έτσι είναι. Μέσα σ’ αυτό το παιχνίδι που έχετε, μέσα σ’ αυτό όλοι που συνθέτετε μαζί, τότε θα βρείτε ξανά την ελπίδα σας.

Απλά ζητήστε από μέσα σας να βρείτε την ελπίδα!
Εκείνο είναι που κινεί τα πάντα!
Αυτό το συναίσθημα κινεί τα πάντα! 
Γιατί η αγάπη γίνεται ελπίδα!
Γιατί η χαρά γίνεται ελπίδα!
Γιατί η ζωή είναι μια συνεχής ελπίδα!
Αυτό που ζείτε τώρα ελπίζετε να το ζείτε και αύριο!
Αυτό για το οποίο χαίρεστε τώρα ελπίζετε ότι θα το χαρείτε και αύριο!
Αυτό που αγαπάτε τώρα ελπίζετε ότι θα το αγαπάτε και αύριο!
Αυτό είναι το μαγικό με τον άνθρωπο!
Αυτό είναι το μαγικό με εσάς!

 Σας αγαπούμε όλους έναν-έναν μέσα από έναν ιδιαίτερο τρόπο! Όταν εσείς αναιρείτε τον ίδιο σας τον εαυτό και την ίδια σας τη ζωή, τότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο απλά να ελπίζουμε, ότι μπορείτε και εσείς να ελπίσετε ξανά. Κοιτάξτε μέσα στο Βασίλειό σας και δείτε την ενέργεια και τη δύναμη που υπάρχει και τότε θα κατανοήσετε ότι είστε κάτι πολύ μεγαλύτερο, από αυτό που τώρα εσείς παρομοιάζετε.

 Σας αφήνουμε μέσα απ’ την ενέργεια της ύπαρξης και του φωτός, της δημιουργίας για μια νέα ζωή. Ένα νέο κομμάτι ας φυτρώσει μέσα σας αυτή τη στιγμή, μια νέα ελπίδα ότι μπορείτε να καταφέρετε όσα εσείς επιθυμείτε! Σήμερα και αύριο και την επόμενη φορά!

 Ο ΗΛΙΑΣ αγαπάει την ανθρωπότητα με όλα της τα κομμάτια και δεν έχει διαχωρίσει ποτέ κανένα! Αν εσείς θέλετε να διαχωρίσετε τη ζωή σας, τότε είναι πάλι επιλογή σας και θα τη σεβαστούμε. Όμως βάλτε μέσα σας ξανά την ελπίδα και κοιτάξτε ότι αύριο θα είναι κάτι καινούριο για εσάς. Μην αφήνετε το φόβο και τη λύπη να κρύβουν τη ζωή σας γιατί όλα είναι μέσα από ένα πέπλο, τραβήξτε το και δείτε τη ζωή σας μέσα από μια νέα ματιά. Το δώρο της ζωής είναι η ελπίδα και αυτή θέλουμε να την έχετε μέσα σας πάντοτε!

 Ο ΗΛΙΑΣ και όλοι μαζί που είμαστε απόψε εδώ κοντά σας, σας χαιρετούμε μέσα από το πέπλο της ύπαρξης, της ελπίδας και της κατανόησης.

Ας είστε ευλογημένοι όχι γιατί είστε εσείς μόνο!
Ας είστε ευλογημένοι γιατί νιώθετε, γιατί επιθυμείτε, γιατί αγαπάτε, γιατί ζείτε και αυτό είναι το σημαντικότερο!
Ας είστε λοιπόν μέσα στην ενέργεια της αγάπης σήμερα και αύριο και πάντοτε!

ΑΜΗΝ
Επιμέλεια:  Παναγιώτα Τζιτζίκου