Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

  (Απόσπασμα)   Toβίας μέσω του Geoffrey Hoppe
  9 Μαρτίου 2007,  Incline Village, Nevada , U.S.A. 
   Μετάφραση : Μαρία Γρηγοράκη...  Οι περισσότεροι άνθρωποι τελικά δεν έχουν επιλέξει να ζήσουν.Δεν έχουν επιλέξει να ζήσουν ! Δεν έχουν επιλέξει απαραίτητα να πεθάνουν, αλλά σίγουρα εκεί πηγαίνουν. Έτσι ζούν πολύ ασυνείδητα, σχεδόν σαν ζωντανοί νεκροί. Δεν είναι συνειδητοί για επιλογές και αποφάσεις. Δεν είναι συνειδητοί στο φαγητό, ούτε στο σέξ.Δεν είναι συνειδητοί ούτε για το ποιοί είναι. Απλά λειτουργούν με ένα πολύ λεπτό και στενό σύνδεσμο συνείδησης και ύπαρξης.
   
   Πολύ λίγη χαρά. Πολύ λίγη χαρά και μας θλίβει , γιατί αυτό που συμβαίνει όταν περνάνε απέναντι και έρχονται στη μη φυσική πλευρά, είναι ότι, υπάρχει ακόμη ένα μέρος τους , που ψάχνει τόσο να γνωρίσει τη χαρά της ζωής, τόσο να γνωρίσει την αγάπη για τον Εαυτό, που επιστρέφουν κατευθείαν στη Γη. Διαλέγουν οποιοδήποτε σώμα μπορούν και ξαναενσαρκώνονται για την αναζήτηση της χαράς και της αγάπης. Αλλά γιατί δεν το κάνουν αμέσως τώρα;  Γιατί θα πρέπει να περάσετε μέσα από όλη τη διαδικασία της ενσάρκωσης , όταν μπορείτε να το κάνετε τώρα;  Συνειδητή ζωή, συνειδητό φαγητό.

   Διατροφικές διαταραχές, γενικά όταν έχετε μια ανορεξική διαταραχή, όταν τρώνε και το βγάζουν - μην αφήνοντας το σώμα να το απελευθερώσει ,αλλά απελευθερώνοντας το οι ίδιοι, πάλι δεν έχουν κάνει μια επιλογή ότι θέλουν να ζήσουν. Δεν έχουν πει ότι πεθαίνουν, αλλά εξ ορισμού εκεί πηγαίνουν. Όλα τα ανορεξικά άτομα, δεν αναπνέουν, δεν τρώνε, δεν αγαπάνε τον εαυτό τους. 

  Είναι μια κλασική περίπτωση έλλειψης αγάπης για τον εαυτό.
Τα άτομα που είναι παχύσαρκα, ψάχνουν την ευχαρίστηση. Και επανειλημμένως την βρίσκουν προσωρινά στα τρόφιμα, αλλά είναι τόσο απελπισμένοι  προσπαθώντας να βρούν έναν σκοπό ή ένα πάθος ή ένας λόγο για να ζήσουν, που το ψάχνουν σε πολύ υλιστικά μέρη. Αισθάνονται συνεχώς ότι απειλούνται και ότι τους επιτίθενται από το εξωτερικό - εναντιθέσει με τους ανορεξικούς που είναι γενικά απειλούμενοι από το εσωτερικό - αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο γύρω τους. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ενέργειές του, έτσι περιβάλλονται με ένα στρώμα προστασίας, λίπους.
Είναι πολύ παρόμοιοι στη δυναμική τους, αλλά και πολύ διαφορετικοί επίσης.

  Όταν οι άνθρωποι κάνουν συνειδητή επιλογή να ζήσουν , αυτό τα αλλάζει όλα, όσα τους αφορούν. Αλλάζει το πώς προσελκύουν, εισάγουν, και δημιουργούν με την ενέργεια, βλέπετε. Έτσι το να κάνεις επιλογή είναι πολύ σημαντικό.Το κάνουμε να ακούγεται εύκολο και ,όπως όλοι ξέρετε, είναι δύσκολο μερικές φορές με αυτούς, αλλά αυτά είναι απλά πράγματα- οι αναπνοές , η επιλογή.

  Αυτά είναι απλά βήματα. Βάλτε τους να συμμετέχουν στην ετοιμασία του φαγητού.
  Τώρα, αν θέλετε να δείτε πως είναι ένα άγριο ζώο κλειδωμένο σε κλουβί, προσπαθείστε να βάλετε ένα ανορεξικό άτομο να τρώει συνειδητά, θα τρέξει μακριά. Προτιμούν περισσότερο να φάνε junk food, να μην είναι συνειδητοί για το φαγητό τους, γιατί αυτό τους κρατάει σε αυτή την πολύ ανοργάνωτη κατάσταση ύπαρξης.

  Ετσι, δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη , γρήγορη απάντηση σε αυτό, αλλά σας δίνουμε μερικά βασικά πράγματα.
  Αναπνοές, συνειδητή επιλογή, συνειδητό φαγητό, συνειδητό σεξ - παρακολουθείστε τους ειδικούς για την σεξουαλική ενέργεια , αυτά είναι πολυ απλά πράγματα. Πραγματικά ,4 πολύ απλά πράγματα για κάθε άνθρωπο, αλλά βάζοντάς τους να τα κάνουν είναι σαν να προσπαθείτε να δαμάσετε ένα άγριο άλογο.
Θέλουμε να σημειώσουμε κάτι άλλο εδώ, και ξέρουμε ότι κι άλλες ερωτήσεις έρχονται.

  Πολλοί από εσάς ενδιαφέρεστε για την βιομηχανία παραγωγής και διανομής τροφίμων και αυτό είναι ίσως το θέμα μας - ένα από τα θέματά μας - για αυτή τη συζήτηση. Ο τρόπος που παρασκευάζεται η τροφή αυτή τη στιγμή, γίνεται ασυνείδητα.Υπάρχουν μερικές εταιρείες που ειναι συνειδητοί παραγωγοί, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της, η τροφή που πουλάτε στο σούπερ μάρκετ είναι μαζικής παραγωγής.

  Yπάρχει πολύ λίγη συνείδηση σ'αυτή και εάν μπορούσατε να αισθανθείτε τις στρώσεις και τα επίπεδα της συνείδησης της τροφής που έγινε με μαζική παραγωγή, έχετε θυμωμένους υπαλλήλους, εταιρείες που προσπαθούν να στίψουν και το τελευταίο κομμάτι ενέργειας , για τα χρήματα, έχετε όλες αυτές τις πραγματικά ασυνείδητες δυναμικές να παίζονται.

  Και έτσι - ξέρετε η τροφή γίνεται μια αντανάκλαση της συνείδησης - όταν πηγαίνετε πάνω κάτω στούς διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, το αίσθημα που έχετε οι περισσότεροι θα είναι πολύ επίπεδο. Έχετε παρατηρήσει ότι αρχίζετε να πεινάτε όταν πηγαίνετε εκεί ; Δεν είναι από τις μυρωδιές των φαγητών . Είναι επειδή υπάρχει έλλειψη αληθινής ενέργειας.  Παίρνει ενέργεια από σας, πραγματικά. Η τροφή δεν θα το έκανε αυτό ! Η τροφή δεν θα έπαιρνε την ενέργειά σας και δεν θα σας έκανε να πεινάτε.

   Τόση πολλή ενεργειακή δυνατότητα θα μπορούσε να μοιραστεί και να ενεργοποιηθεί από τους Shaumbra ή οποιονδήποτε που μπαίνει στην επιχείρηση των τροφίμων - είτε είναι ένα εστιατόριο, είτε καλλιεργείτε τρόφιμα στα χωράφια, ή ασχολείστε με την προετοιμασία και την διανομή της τροφής - προσθέτετε μία νέα δυνατότητα στην τροφή. Και για τους Shaumbra ιδιαίτερα, προσθέτετε ένα συστατικό της Νέας Ενέργειας, που δεν υπάρχει σήμερα εκεί...