ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (CHANNELING) ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Steve  Rother


  Είναι μεγάλη ιστορία πώς βρέθηκα να ασχολούμαι με την Ανώτερη Επικοινωνία και πώς εν τέλει διδάχθηκα να εμπιστεύομαι τις πληροφορίες που ελάμβανα από το «Γκρουπ».   Κυρίως πρόκειται για το πώς έμαθα να εμπιστεύομαι αυτά που ένιωθα μέσα στην καρδιά μου. Η διοχέτευση αυτών των πληροφοριών μέσα από το διαδίκτυο ήταν κάτι που έμαθα να το κάνω, εκ μέρους του ασφαλούς. 

  Πολύ σύντομα όμως αρχίσαμε να κάνουμε παρουσιάσεις πρακτικής εφαρμογής των πληροφοριών, σε διήμερα σεμινάρια. Τότε ξεκίνησα να κάνω συνεδρίες ανώτερης επικοινωνίας (channeling) μπροστά σε κοινό. Καθώς οι πληροφορίες από το Γκρουπ σχετίζονται με την ενδυνάμωση του ανθρώπου, ήθελαν να διδάσκω και την ανώτερη επικοινωνία ως μέρος των σεμιναρίων. Τα τελευταία τρία χρόνια η συνεργάτης μου Μπάρμπαρα κι εγώ έχουμε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας αυτές τις πληροφορίες. 
  Οι άνθρωποι κάνουν πολύ συχνά ερωτήσεις για το κατά πόσον πρέπει ν’ ακούμε τους οδηγούς μας, τους Αγγέλους ή τον ανώτερο εαυτό μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με ερωτήσεις αυτού του είδους είναι ότι υπονοούν πώς είμαστε ξέχωροι από όλα αυτά, ενώ στη πραγματικότητα είμαστε ένα. Καθώς η ανθρωπότητα βαδίζει με ταχύτητα προς την ενιαία συνειδητότητα, αρχίζουμε να κατανοούμε πόσο αναγκαίο είναι να εξασκήσουμε την τέχνη του «ακούειν».
  Στη συνέχεια υπάρχει μια εισαγωγή σχετικά με τη πρακτική μας να βοηθάμε άλλους πώς να συνδέονται με την ενέργεια μόνοι τους. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζουμε τις πληροφορίες στα σεμινάριά μας, παρ’ όλο που αναφερόμαστε σε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες. Η Μπάρμπαρα κι εγώ αισθανόμαστε πολύ τυχεροί διότι πρόσφατα κάναμε διδασκαλία σχετικά με την Ανώτερη επικοινωνία στα Ηνωμένα Έθνη στη Βιέννη της Αυστρίας. Η βοήθεια που προσφέρεται προς τους άλλους ανθρώπους να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνάμεις και να λάβουν τις απαντήσεις τους, είναι το σημαντικότερο πράγμα σε αυτή τη δουλειά.
  Η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι άνθρωποι είναι: Πώς μπορώ ν’ ακούσω ξεκάθαρα τη δική μου καθοδήγηση; Στο Γκρουπ αισθανόμαστε μεγάλη έξαψη όταν ακούμε αυτή την ερώτηση, διότι μας δείχνει ότι το άτομο που ρωτά είναι ξεκάθαρα διατεθειμένο να προχωρήσει προς την αυτοβελτίωση.
  Το Γκρουπ λέει ότι υπάρχουν δύο, συχνά παρεμνηνευμένοι, τρόποι να χειριστεί κανείς μια τέτοιου είδους επικοινωνία. 
  Ο πρώτος τρόπος είναι να επιτύχει αυτή την επικοινωνία σε προηγούμενη ζωή και να φέρει μαζί του αυτές τις ιδιότητες στη παρούσα κατάστασή του. Όταν κατορθώνουμε να χειριστούμε σωστά κάποιες ιδιότητες τότε έχουμε τη δυνατότητα να τις μεταφέρουμε προς τα εμπρός σε επόμενες ζωές. Στην ανώτερη επικοινωνία τέτοιοι άνθρωποι είναι εκείνοι που άρχισαν να «δέχονται» πληροφορίες εντελώς ξαφνικά και ξεκάθαρα. Άτομα όπως η Ruth Montgomery, Lee Caroroll & Edgar Cayce, οι οποίοι, λες και κάποιος μνια μέρα τους χτύπησε στον ώμο ξαφνικά, άρχισαν να έχουν ανώτερη επικοινωνία. Τέτοιοι άνθρωποι κέρδισαν το δικαίωμα της ανώτερης επικοινωνίας έχοντας μάθει τέλεια αυτού του είδους την επικοινωνία σε προηγούμενες ζωές. Σε πολλές περιπτώσεις κάποιο τραυματικό γεγονός πυροδοτεί αυτή την ικανότητα εν-θύμησης. Οι υπόλοιποι από εμάς μπορούμε να διδαχθούμε την τέχνη του «ακούειν» τις πληροφορίες του Πνεύματος στη παρούσα ζωή μας. Το Γκρουπ λέει ότι δε πρόκειται για κάτι τόσο μυστηριώδες όπως νομίζουμε. Όλοι βρισκόμαστε σε κατάσταση ανώτερης επικοινωνίας όταν ασχολούμαστε με οποιαδήποτε μορφή δημιουργικής ασχολίας.
  Για να αποδείξει αυτή την άποψη το Γκρουπ με έβαλε μπροστά στο κλαβιέ ενός πιάνου. Όταν κάθομαι μπροστά σ’ ένα πιάνο ακούω με τη φαντασία μου μια πλημμύρα υπέροχης μουσικής.  ΤΟ πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω να παίζω πιάνο και συνεπώς δε μπορώ να εκφράσω αυτή την έμπνευση μέσα από τα πλήκτρα. Στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές ούτε καν αντιλαμβάνομαι συνειδητά την μουσική που ρέει μέσα στο μυαλό μου. Κατά τον ίδιο τρόπο όλοι μπορούμε να μάθουμε πώς να παίζουμε πιάνο και να αξιοποιήσουμε την φυσική ροή μουσικής που ακούμε στο μυαλό μας, έτσι μπορούμε και να μάθουμε πώς να εκφράζουμε την εσωτερική καθοδήγηση στην οποία έχουμε πρόσβαση. Αρχικά αποκτάμε επίγνωση αυτής της αίσθησης και κατόπιν πρέπει να μάθουμε να ερμηνεύουμε τί είναι αυτό που λαμβάνουμε. Όταν αρχίζουμε να μαθαίνουμε πιάνο, συνήθως χτυπάμε φάλτσες νότες. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν αρχίζουμε να ασχολούμαστε με την ανώτερη επικοινωνία συχνά παρερμηνεύουμε την ενέργεια. Σ’ αυτό το σημείο όταν λαμβάνουμε κάτι «λάθος» συνήθης απογοητευόμαστε και σταματάμε. Όταν μαθαίνουμε πιάνο είναι αναμενόμενο να κάνουμε λάθη στην αρχή, αλλά στην ανώτερη επικοινωνία δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας αυτά τα περιθώρια. Το πιο ενδιαφέρον σ’ αυτό το αναλογικό παράδειγμα είανι ότι είναι πολύ εύκολο να μάθει κάποιος την τεχνική της ανώτερης επικοινωνίας από το να μάθει πιάνο.
  Όταν το Γκρουπ μου ζήτησε να διδάξω την ανώτερη επικοινωνία έκανα πολλές ερωτήσεις. 
  Η πρώτη ερώτηση ήταν η εξής: «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των πληροφοριών ανώτερης επικοινωνίας, την φαντασία μου και τους ευσεβείς μου πόθους;»
  Η απάντηση που έλαβα από το Γκρουπ ήταν η εξής: «Αυτό που αποκαλείς ευσεβείς πόθους περιλαμβάνει το Εγώ σου. Καθώς η πληροφόρηση εισέρχεται, το Εγώ σου έχει την ευκαιρία να παραφουσκώσει ότι λαμβάνει, να τα εμφανίζει όλα περισσότερο μεγαλεπίβολα απ’ ότι προορίζονται. Καθώς επίσης το εγώ έχει την ευκαιρία να υποβαθμίσει αυτά που λαμβάνει, αντανακλώντας έτσι τους δικούς σου φόβους. Αν, παρ’ όλ’ αυτά, αφαιρέσεις το Εγώ από την εξίσωση, και τα τρία στοιχεία είναι ακριβώς το ίδιο». 
  Το Γκρουπ εξηγεί ότι σε αυτή τη περίοδο της εξέλιξής μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να έχουν ανώτερη επικοινωνία, καθώς κατευθυνόμαστε προς τη χρήση των δικών μας δυνάμεων. Πρόκειται για μία φυσική διαδικασία επικοινωνίας η οποία βαθμιαία θα μας οδηγήσει σε πλήρη επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας. Αυτή η ανοικτή επικοινωνία θα επανενώσει όλα αυτά που τώρα θεωρούμε ξεχωριστά. Αυτός ο διαχωρισμός δεν είναι παρά μία ψευδαίσθηση πολικότητας και η αύξηση της επικοινωνίας μας με τον ανώτερο εαυτό μας θα μας κάνει να προχωρήσουμε προς την ενιαία συνειδητότητα.
  Το Γκρουπ λέει ότι όλοι μπορούμε να έλθουμε σε ανώτερη επικοινωνία, αρκεί να μάθουμε απλώς να την ακούμε. 
  
  Παρακάτω θα βρείτε τα εννέα σημεία που προσφέρονται από το Γκρουπ για να σας βοηθήσουν να εν-θυμηθείτε αυτή τη μορφή του «ακούειν».

1. Προσδιορίστε την πρώτη σας μορφή ανώτερης επικοινωνίας
  Καθ’ ένας από εμάς έχει πρόσβαση στη πηγή όλης της έμπνευσης. Είναι η σύνδεσή μας με τον ανώτερο εαυτό μας. Στα εταιρικά σεμινάρια αναφέρομαι σ’ αυτήν την σύνδεση ως τον Παγκόσμιο Υποσυνείδητο Νου. Όταν συνδέομαι με αυτόν, τότε βρίσκομαι με το Γκρουπ. Όταν ο Μπετόβεν συνδέθηκε με αυτή την πηγή έβγαλε από μέσα του την 5η συμφωνία. Μπορείτε να διδαχθείτε πώς να γίνετε αριστερόχειρας ενώ είστε δεξιόχειρας αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχετε περισσότερες φυσικές ικανότητες ως δεξιόχειρας. 
  Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να σας διδάξουμε πώς να είστε «συναισθαντικός» (empath) ή «ψυχιστικός» (διάμεσος) αλλά η πρώτη μορφή ανώτερης επικοινωνίας σας μπορεί να είναι εκείνη ενός μουσικού. Εάν είσαστε συγγραφέας, τότε η ψυχομετρία μπορεί να μην είναι ο δικός σας τρόπος.
  Η ανακάλυψη της αρχικής δικής σας μορφής ανώτερης επικοινωνίας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να αισθανθείτε άνετα μ’ αυτή τη διαδικασία. Πρόσφατα ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης σε μια προηγούμενη συνεδρία με ρώτησε πώς μπορούσε να μάθει να κάνει ανώτερη επικοινωνία. Του έδωσα κάποιες από τις παρακάτω πληροφορίες αλλά παράλληλα του είπα ότι ήδη βρισκόταν σε πολύ καλό δρόμο αφού έκανε ανώτερη επικοινωνία.

2. Μάθετε να ερμηνεύετε την ενέργεια
  Σίγουρα θα χτυπήσετε μερικές φάλτσες νότες στο ξεκίνημα αλλά δώστε το περιθώριο στον εαυτό σας ν’ αναπτυχθεί. Αν συνεχίσετε να ασχολείστε, σύντομα θα μάθετε να ερμηνεύετε τα «απαλά σκουντήματα» του Πνεύματος. Συνήθως πιστεύουμε ότι αν κάτι δεν είναι τέλειο τότε δε προέρχεται από το Πνεύμα. Τις περισσότερες φορές απλώς ερμηνεύουμε την ενέργεια με λάθος τρόπο. Καθώς οι εικόνες σχηματίζονται στο μυαλό σας, εξαρτάται από εσάς με ποιθα λόγια θα τις εκφράσετε. Εάν η πληροφορία δεν είναι ακριβής στην αρχή, αυτό απλά σημαίνει ότι δεν ερμηνεύσατε την εικόνα σωστά. Το Πνεύμα σπάνια μας μιλά με συγκεκριμένους όρους. Συνήθως οι ιδέες είναι ομιχλώδεις ή αυτό που το Γκρουπ ονομάζει «απαλά σκουντήματα». Μαθαίνοντας ν’ ανταποκρινόμαστε σ’ αυτά τ’ απαλά σκουντήματα και να εμπιστευόμαστε αυτό που μας διοχετεύεται, είναι η ουσία της επικοινωνίας με το πνεύμα.

3. Ανοίξτε νέα συνειρμικά μονοπάτια.
  Υπάρχουν ασκήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε ν’ ανοίξετε νέα συνειρμικά μονοπάτια του νου, τα οποία θα σας βοηθήσουν πολύ. Το Γκρουπ προτείνει απλά πρακτικά πράγματα, όπως να βουρτσίζετε τα δόντια σας με το μη-ισχυρό σας χέρι. Να πηγαίνετε κάθε μέρα στη δουλειά σας από μία διαφορετική οδό. Κάνοντας πράγματα με διαφορετικό τρόπο αναγκάζει τον εγκέφαλό σας να χτίζει καινούρια συνειρμικά μονοπάτια μεταξύ του δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου. 
  Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε αυτό. Σωματικές ασκήσεις οι οποίες αναγκάζουν τις δύο πλευρές σε ενεργό δράση, όπως για παράδειγμα να ακολουθείτε με το δάχτυλο τις γραμμές ενός λαβύρινθου, είναι μιία εξαιρετική άσκηση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μελέτης το οποίο ονομάζεται Εγκεφαλική Εκγύμναση, το οποίο διδάσκει σωματικές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία τέτοιων μονοπατιών. Πολλές απλές αναπνευστικές τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν επίσης. Η εξισορρόπηση των δύο πλευρών του εγκεφάλου ανοίγει τη πόρτα στο Πνεύμα για να σας μιλήσει.

4. «Ακουμπήστε» πάνω στη πληροφόρηση και γειώστε την ενέργεια
  Για να επιδείξει την ροή από το Πνεύμα, το Γκρουπ έχει δώσει ένα αναλογικό παράδειγμα ενός μπαλονιού με δύο ανοίγματα. Το Πνεύμα εκπνέει ενέργεια και έμπνευση μέσα στο μπαλόνι σας αλλά πρέπει να σταματήσει όταν το μπαλόνι έχει γεμίσει. Για να συνεχιστεί η ροή είναι απαραίτητο ν’ ανοίξετε τη δική σας πλευρά του μπαλονιού και να εκφράσετε (ερμηνεύσετε) την ενέργεια. Να ζωγραφίσετε τον πίνακα, να παίξετε μουσική, να γράψετε το βιβλίο και να γειώσετε τη πληροφορία. Αυτό εννοεί το Γκρουπ με την έκφραση «ακουμπήστε» πάνω στην πληροφορία. Εάν λάβετε ένα μήνυμα και δεν το παραδώσετε, τότε την επόμενη φορά δε θα είναι το ίδιο ισχυρό.
   Συνηθίστε τον εαυτό σας να συνδέεστε συχνά και να εκφράζετε την πληροφορία. Δημιουργείστε ένα μέρος όπου η ενέργεια θα μπορεί να ρέει και τότε θα ρέει πολύ ευκολότερα. Δημιουργείστε το κι εκείνοι θα έλθουν.

5. Απαλλαγείτε από παλαιότερα συστήματα πεποιθήσεων που σας αναχαιτίζουν.
  Δε χρειάζεται να εξασκηθείτε σε τεχνικές διαλογισμού για να μιλήσετε με το Πνεύμα. Πολλοί άνθρωποι συνομιλούν με το Πνεύμα την ώρα που οδηγούν στη δουλειά τους ή πλένουν τα πιάτα. Σ’ ένα από τα σεμινάρια διδάσκουμε μία τεχνική που ονομάζεται «διαλογισμός στο ασανσέρ» η οποία είναι σχεδιασμένη να «συνδεόμαστε» ακόμη και στη μέση μιας χαοτικής κατάστασης. Τώρα πλέον βρισκόμαστε στην εποχή της καινούριας ενέργειας και τα πράγματα μπορούν να γίνονται με μεγαλύτερη αμεσότητα. Δεν είναι πλέον αναγκαίο να φθάνουμε σε βαθιές καταστάσεις συνείδησης για να μιλήσουμε με το πνεύμα. Εκείνοι είναι έτοιμοι όταν είμαστε κι εμείς.

6. Ξεπεράστε το φόβο ότι θα μοιάζετε ανόητοι.
  Το μεγαλύτερο εμπόδιο προς τη σύνδεση με αυτή την θαυμαστή κι εκπληκτική ενέργεια είναι ο φόβος μήπως φανούμε ανόητοι. Ξεπεράστε το! Πρόσφατα, μπαίνοντας σε μία αίθουσα με σαράντα μηχανικούς στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, σ’ ένα εταιρικό σεμινάριο, το πρώτο πράγμα που είπα ήταν ότι ήμουν ένας διάμεσος και ότι οι πληροφορίες προέρχονται από την άλλη μεριά. Κανείς δε γέλασε και το σημαντικότερο, κανείς δεν έφυγε!  
  Κάποια μέρα θα κάνουμε ένα σεμινάριο με θέμα την τέχνη του να φαίνεστε ανόητοι. Απελευθερώνοντας τον εαυτό σας από τον φόβο του τί θα σκεφτούν οι άλλοι για εσάς, ανοίγει τη δίοδο για την αληθινή ενέργεια να εισρεύσει μέσα σας.

7. Μάθετε να μιλάτε τη γλώσσα του πνεύματος
  Μη περιμένετε από το Πνεύμα ν’ απευθυνθεί προς εσάς στη μητρική σας γλώσσα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο προφανώς θα είσαστε απόλυτα δύσπιστοι. Εκείνοι σας μιλούν στη γλώσσα που αντικατοπτρίζεται μέσα από τις σκέψεις σας και με ήχουν πολύ οικείους στη φαντασία σας. Οι ιδιότητες του πέπλου μας λέγουν ότι αν έρθει με τον δικό μας τρόπο, τότε δεν έχει αξία. Ας επιτρέψουμε στη πληροφόρηση να έχει τα ιδικά του προσόντα και τις ιδιότητες χωρίς να έχει σημασία από πού προέρχεται.  Χρησιμοποιείστε το εργαλείο της διάκρισης για να ξεδιακρίνετε κάθε μήνυμα σε σχέση με το περιεχόμενο αγάπης που περιέχει και όχι με βάση κάοπια «ετικέτα» που έχει τοποθετηθεί. Στη πραγματικότητα, τί σημασία έχει από πού προέρχεται η πληροφορία από τη στιγμή που είναι χρήσιμη και γεμάτη αγάπη; Από πού πιστεύετε, τέλος πάντων, ότι προέρχονται αυτές οι εκπληκτικές ιδέες;

8. Απομακρύνετε το μυστήριο
  Το Γκρουπ δεν ενδιαφέρεται για την έκφραση «ανώτερη επικοινωνία», παρ’ ότι εμένα μου αρέσει να τη χρησιμοποιώ. Λένε ότι είναι πολύ «μυστηριώδης» έκφραση για να περιγράψει μία βασική μορφή επικοι8νωνίας την οποία όλοι κατέχουμε. Μυστήριο υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχει έλλειψη γνώσης. Όλοι απολαμβάνουμε λίγο μυστήριο αλλά όταν επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό, τότε αποπροσανατολίζουμε την ενέργεια. Αν δεν ενδώσετε πολύ στο μυστήριο, τότε διατηρείτε την αληθ8ινή σας δύναμη. Μόνο όταν αφήνετε την δύναμή σας να ενδώσει στο μυστήριο, χάνετε τον έλεγχο της επικοινωνίας. Εάν αφήσετε χώρο για οντότητες κατώτερης ενέργειας να έρθουν, τότε θα εμφανιστούν.  Συγκρατείστε τη δύναμή σας και ελέγξτε τον διάλογο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα κάνατε εάν συνομιλούσατε με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο. Έχετε πολύ μεγαλύτερη δύναμη απ’ όση αντιλαμβάνεστε. Όταν παραδίδουμε τις δυνάμεις μας στον μυστικισμό αυτό μοιάζει με σκιαμαχία. Απολαύστε το μυστικισμό αλλά αναγνωρίστε το γεγονός ότι η αληθινή σας δύναμη βρίσκεται εντός σας.

9. Εξασκηθείτε
  Ο Μότσαρτ έπαιζε πιάνο στην ηλικία των δύο ετώνχωρίς διδασκαλία, διότι είχε αποκτήσει τη γνώση αυτή σε προηγούμενη ζωή και την μετέφερε μαζί του. Οι υπόλοιποι πρέπει να εξασκηθούμε. Όπως ακριβώς συμβαίενι με το πιάνο, δεν μπορεί να περιμένετε να μάθετε την ανώτερη επικοινωνία αν δεν εξασκηθείτε.
  Δεν συμβαίνει συχνά να κλείνετε την τηλεόραση και να λέτε: «αγάπη μου ας ανοίξουμε το δικό μας κανάλι απόψε». Φροντίστε να βρίσκεστε κοντά σε ανθρώπους με όμοιες δονήσεις και εξασκηθείτε. Επίσης βοηθά πολύ να βρείτε τρόπο να χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες σε καθημερινούς διαλόγους.  Μεγάλο μέρος της ανώτερης επικοινωνίας συμβαίνει όταν συνομιλείτε με κάποιον και ανακαλύπτεπτε ότι σας έρχονται οι απολύτως τέλειες φράσεις χωρίς να γνωρίζετε από πού προήλθαν. Δώστε χρόνο σ’ αυτό το φαινόμενο και θα το δείτε να συμβαίνει συχνά.
   Η πρώτη μου εμπειρία με το Γκρουπ ήταν με τη μορφή ακούσματος ενός υπέροχου, στοργικού γέλιου. Εν-θυμήσου ότι πρόκεται για ένα υπέροχο Παιχνίδι που παίζουμε. Εάν το Πνεύμα αντιληφθεί ότι γίνεσαι πολύ σοβαρός, θα σου δώσει μια κλωτσιά στον αγκώνα για να εν-θυμηθείς ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι. Απολαύστε το Παιχνίδι!

Στιβ Ρόθερ


Άρθρο από το περιοδικό “Dream soul” Απρίλιος-Μάιος 2005 εκδόσεις Κρύων - (το συγκεκριμένο άρθρο έχει δημοσιευθεί με την άδεια των εκδόσεων Κρύων)