ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ?



  Βρισκόμαστε σε μια περίοδο στην ιστορία της Γης  όπου παρατηρείται μια "μεταστροφή" στην ανθρώπινη συνείδηση, μια επιθυμία για επιστροφή στην αυθεντική αίσθηση όταν σαν άνθρωποι αποτελούσαμε μέρος της φύσης. Αυτό φαίνεται παντού για τον παρατηρητικό νου. Η στροφή όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού προς τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας που σέβονται και αναγνωρίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό σαν μια ολότητα σε αντιδιαστολή με την επιθετική θεραπεία μέσω χημικών και χειρουργικών επεμβάσεων της κλασικής ιατρικής που συχνά προκειμένου να αντιμετωπίσει τον "εισβολέα" καταστρέφει και υγιή στοιχεία του σώματος.

  Η ραγδαία εξέλιξη της κβαντικής Φυσικής υποστηρίζει και αποδεικνύει ένα μικρόκοσμο που μέχρι πρόσφατα φάνταζε μεταφυσικός. Έχει αποδειχτεί πια ότι η Ύλη και η Ενέργεια, ουσιαστικά, είναι το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές μορφές, Τα πιο μικρά στοιχεία στο σύμπαν δεν είναι σωματίδια αλλά περιγράφονται σα χορδές που δονούνται σε ειδικές συχνότητες. Όλοι μας είμαστε σύνολα ενέργειας και αποτελούμε τμήματα ενός ενεργειακού πεδίου, μιας τεράστιας ενεργειακής "σούπας" που περικλείει το σύμπαν και γι'αυτό παλλόμαστε στον ίδιο ρυθμό.

  Το DNA, η βάση της δομής του σώματος έχει μια ευφυία ικανή να συντονίζει έξι τρισεκατομμύρια χημικές αντιδράσεις το δευτερόλεπτο. Χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε συνειδητά, ο οργανισμός μας συνεχώς αυτορυθμίζεται και αυτοθεραπεύεται. Η καρδιά παράγει ηλεκτρικά ερεθίσματα και με κάθε παλμό μεταδίδει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σ'όλο το σώμα. Κάθε κύτταρο συντονίζεται με όλα τ'άλλα με αποτέλεσμα να παράγουν ένα σύμφωνο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Σ'ένα υγιές σώμα όλα τα κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους και αυτορυθμίζονται τέλεια.

  Συναισθήματα όπως το άγχος, ο θυμός, οι ενοχές μπορούν να προκαλέσον διάσπαση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Όταν το σώμα λειτουργεί διασπασμένο, ο συγχρονισμός διαταράσσεται, τα μέρη του δε συνεργάζονται πια και έτσι μπλοκάρει και σιγά σιγά ασθενεί.

  Οι εναλλακτικές θεραπείες και κυρίως αυτές που χρησιμοποιούν σα μέσο την ενέργεια προσπαθούν να διαλύσουν ή ν'απομακρύνουν το οποιοδήποτε μπλοκάρισμα ώστε η έμφυτη ευφυία του οργανισμού να συντονίσει πάλι τα μέρη του, φέρνοντας την πρωταρχική του ισορροπία όχι μόνο σε σωματικό αλλά και κυρίως σε πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Θεραπεύομαι σημαίνει επανασυνδέομαι με την τελειότητα του Σύμπαντος και αυτό γνωρίζει τι χρειαζόμαστε.  Όπως το σώμα βρίσκεται σε ισορροπία, έτσι βρίσκεται σε ισορροπία και το Σύμπαν. Αποτελούμε τμήματα και παλλόμαστε στον ίδιο ρυθμό.

  Ζούμε σε μια εποχή όπου γίνονται εντυπωσιακές ανακαλύψεις καθημερινά. Οι δυνατότητες βρίσκονται μπροστά μας περιμένοντας ν'αποκαλυφθούν αρκεί να έχουμε τα μάτια και το νου ανοιχτά. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται το άγνωστο, ενώ θα έπρεπε να φοβούνται το γνωστό. Η ζωή στο γνωστό είναι μια ζωή εγκλωβισμένη στη φυλακή του παρελθόντος, επομένως στη φαντασία. Το γνωστό είναι μια ψευδαίσθηση. Μπαίνοντας στο άγνωστο απελευθερωνόμαστε από το παρελθόν. Μπαίνοντας στο άγνωστο απελευθερωνόμαστε από κάθε περιορισμό γιατί νέες επιλογές είναι διαθέσιμες μέσα σε κάθε στιγμή της ύπαρξης μας.

      Γιάννα   Ντουδεσκέα