Hypnosis Field Therapy

    
     ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΝΩΣΗ

  Η ύπνωση και οι υπνοθεραπευτικές τεχνικές είναι γνωστές εδώ και αιώνες. Έχουν βρεθεί ντοκουμέντα πως εφαρμοζόταν σε ένα πρώιμο στάδιο στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό. Μέχρι σήμερα, έχουν δημοσιευθεί πάνω από 100.000 επιστημονικές έρευνες σχετικά με την ύπνωση και τα αποτελέσματά της.
  Η ύπνωση μπορεί να οριστεί σαν "μια αποστασιοποιημένη παράλληλη συνειδητοποίηση". Καθώς το άτομο χαλαρώνει, ο συνειδητός νους αρχίζει ν' απομακρύνεται από τη συχνότητα Βήτα στην οποία λειτουργεί όταν βρισκόμαστε ξύπνιοι και σε εγρήγορση, στο επίπεδο Άλφα (όταν ονειροπολούμε), στο επίπεδο Θήτα (όταν κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε) και τέλος στο επίπεδο Δέλτα ( όταν βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο, όπου ο οργανισμός αυτο-ρυθμίζεται και αυτο-θεραπεύεται).
  Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι σε αυτό το επίπεδο ο εγκέφαλος δέχεται εύκολα και χωρίς τη συνηθισμένη του αντίσταση μηνύματα που μπορούν να επηρεάσουν δραστικά καθιερωμένες συμπεριφορές και πεποιθήσεις. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν μια μετάβαση από την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου που είναι το αναλυτικό και λογικό κομμάτι, στη δεξιά πλευρά που είναι το δημιουργικό και έχει πρόσβαση στις απεριόριστες πηγές του υποσυνείδητου. Έχει υπολογιστεί ότι το 20% των ανθρώπων έχουν την ικανότητα να μεταπηδούν στο επίπεδο Θήτα πολύ γρήγορα.

     RICK COLLINGWOOD

  Ο Rick Collingwood είναι παγκόσμια καταξιωμένος κλινικός υπνοθεραπευτής, εκπαιδευτής, συγγραφέας,  ιδρυτής του Australian Academy of Hypnosis και δημιουργός του Mind Motivation. Από το 1995 έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1200 υπνοθεραπευτές και έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με τις υπνοθεραπευτικές του τεχνικές. Στους πελάτες του συμπεριλαμβάνονται διάσημοι ηθοποιοί, ψυχολόγοι, γιατροί και άνθρωποι απ' όλες τις κοινωνικές κατηγορίες. Εξαιτίας της φήμης του έχει προσκληθεί να μιλήσει πολλές φορές σε ραδιοφωνικά προγράμματα και τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών, όπως το ABC και το NBC. Η σειρά του από υπνοθεραπευτικά CD, "Life Improvement Series", βραβεύτηκε το 2006 με το Gold Aria Award. Διοργανώνει, επίσης, σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1000 άτομα.

     HYPNOSIS FIELD THERAPY

  Ο Rick συνδυάζοντας την πολύχρονη εμπειρία του με διάφορες υπνοθεραπευτικές μεθόδους, δημιούργησε μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή τεχνική που ονόμασε . "Hypnosis Field Therapy". Η HFT αποτελεί ένα κβαντικό άλμα στο χώρο της ύπνωσης, πολύ πέρα από τις τεχνικές του NLP, τη χαλάρωση και τον οραματισμό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι υπνοθεραπευτές. Βασίζεται σε ειδικές ηχογραφημένες συχνότητες Neurosonic που χρειάστηκαν τρία χρόνια για ν' αναπτυχθούν και είναι πατενταρισμένες από τον ίδιο. Οι συχνότητες αυτές που έχουν δοκιμαστεί σε μηχανή EEG, αποδείχτηκε ότι βοηθάνε στην εύκολη μετάβαση του εγκεφάλου στο επίπεδο Θήτα και κάνουν τα υποσυνείδητα μηνύματα πιο αποτελεσματικά.
  Η HFT οδηγεί στον πυρήνα του υποσυνείδητου απελευθερώνοντας ή αλλάζοντας τα υποσυνείδητα πρότυπα που είναι σχεδόν πάντα η αιτία όλων των προσωπικών συνηθειών, των συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων και των σωματικών ή πνευματικών προβλημάτων. Χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα για τον καρκίνο που διεξήχθη το 2005 με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Η ύπνωση δε θεραπεύει τον καρκίνο. Είναι σχεδιασμένη για να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, ενώ ακολουθούν τη συμβατική τους θεραπεία και έγινε μόνο με έγκριση των εξειδικευμένων γιατρών που παρακολουθούσαν τον κάθε ασθενή.
  Στο site του Rick Collingwood θα βρείτε ένα πλήθος θεραπευτικών CD που αφορούν σε όλων των ειδών τα θέματα, όπως σωματική και πνευματική θεραπεία, έλεγχο του χρόνιου πόνου και του άγχους, διακοπή εθισμών, αύξηση της διαίσθησης, της αυτοεκτίμησης και της μνήμης, θεραπευτική μουσική για κατοικίδια και πληθώρα προγραμμάτων για παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες, μεταξύ αυτών και του αυτισμού. Επίσης, σπάνια e-books για θέματα σχετικά με την ύπνωση για όσους γνωρίζουν καλά αγγλικά και δωρεάν τεστ υπνοθεραπείας.
  Τα υποσυνείδητα μηνύματα που περιέχουν τα CDs είναι σύντομες, πάντα θετικές δηλώσεις ηχογραφημένες σε χαμηλότερο επίπεδο decibels από το συνηθισμένο, στις συχνότητες Neurosonic. Όταν δεν υπάρχουν λεκτικές δηλώσεις, υπάρχουν ήχοι κάτω από το επίπεδο Θήτα. Παρόλο που ο συνειδητός νους δεν το αντιλαμβάνεται, το υποσυνείδητο καταλαβαίνει αυτά τα μηνύματα.
  Η ύπνωση χρησιμοποιείται μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς και δεν έχει καμία σχέση με τον έλεγχο του νου. Ο σκοπός είναι να φτάσουμε σε ένα βαθύ επίπεδο χαλάρωσης και συνειδητοποίησης. Στο site του Rick υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε.
http://www.mindmotivations.com?a_aid=4d6a200256fd
Σημείωση: Προτείνω μόνο θεραπευτικές μεθόδους που θεωρώ πρωτοποριακές στον ενεργειακό τομέα, από θεραπευτές καταξιωμένους στο χώρο τους για την ακεραιότητά τους και την αποτελεσματικότητα αυτών των μεθόδων. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται διάγνωση και δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική και ψυχοθεραπεία.