ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΝΕΑ ΝΕΦΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ


 Ένα κορίτσι πέντε ετών άφησε άναυδους τους γιατρούς της όταν εκείνοι συνειδητοποίησαν πως δυο καινούργια νεφρά αναπτύχθηκαν στην θέση των ελαττωματικών, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί καμία επέμβαση μεταμόσχευσης.Η Angel Burton επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση εξαιτίας εκ γενετής προβλήματος στα νεφρά. Οι γιατροί στο νοσοκομείο παίδων του Sheffield, εξεπλάγησαν όταν είδαν ότι τα δυο νέα νεφρά είχαν αντικαταστήσει τα παλιά ελαττωματικά νεφρά.
  Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι τα νεφρά είχαν ήδη αναλάβει την λειτουργία των προβληματικών, καθιστώντας την μικρή Angel απολύτως υγιή για να χαρεί την ζωή της. Η μητέρα της, Claire Burton, είπε πως πρόκειται για ένα θαύμα και πως είναι ευγνώμονες που η Angel πλέον είναι υγιής.
  Ο θεράποντας γιατρός δήλωσε πως ο διαγνωστικός έλεγχος πριν από πέντε χρόνια, δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τα νέα όργανα. Αυτό προφανώς συνέβη εξαιτίας της θέσης που είχαν, παρουσιάζοντας μια ενιαία εικόνα μαζί με τα προβληματικά.
Η Angel υπέφερε από μια σπάνια ασθένεια των νεφρών όπου τα όργανα γίνονται ένα ομοιογενές σώμα. Ο διαγνωστικός έλεγχος είχε δείξει πως τα όργανα είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά, μέχρι που μια επέμβαση για την τοποθέτηση τεχνητής βαλβίδας τον Οκτώβριο του 2007 ανέδειξε την ύπαρξη νέων οργάνων. Σήμερα η Angel είναι οκτώ ετών και αναρρώνει πλήρως.