ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΣ ΧΡΩΜΑ - ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΤΤΟΤΗΤΑ

Από την Επικοινωνία του Steve Rother με το Group, Νοέμβριος   2002

Το Διαυγές Χρώμα

  Αγαπημένοι μας, σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα κομμάτι της δικής μας εξέλιξης στο πεδίο της όρασης. Έχουμε ξαναμιλήσει για τα νέα χρώματα που θα εμφανιστούν στον πρώτο Πλανήτη Ελεύθερης Επιλογής. Σας λέμε σήμερα ότι υπάρχει ένα χρώμα που δεν κατανοήσατε ποτέ. Το βλέπετε συχνά κι όμως δεν κατανοήσατε ποτέ τι βλέπετε, ποιο είναι το βαθύτερο νόημά του. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να κατανοείτε αυτό που βλέπετε. Έχουμε μιλήσει για την Συμπαντική Ενέργεια, πως είναι η ενέργεια που υπάρχει στα πάντα. Για την ακρίβεια είναι η βάση πάνω στην οποία παίζετε το Παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο, υπάρχει ένα χρώμα που είναι το υπόβαθρο όλων όσων βλέπετε. 

  Χρωματίζει την όρασή σας μέσα στο πεδίο της πολικότητας. Η κατανόηση αυτού του χρώματος και η ικανότητα να το βλέπετε σαν την βάση με την οποία χρωματίζονται τα πάντα, θα σας βοηθήσει στο επόμενο επίπεδο εξέλιξης καθώς τώρα απομακρύνεστε από την διττότητα. Είναι το Διαυγές Χρώμα. 

  Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του Παιχνιδιού πλησιάζετε στην κατανόηση αυτού που σας ξεφεύγει μυστηριωδώς. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί δεν έχετε κατανοήσει το βασικό Διαυγές Χρώμα. Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο χτίζατε την κατανόησή σας δεν ήταν Διαυγές. Γι' αυτό όλα τα πράγματα επάνω του ήταν χρωματισμένα. Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα ήταν να ταξιδεύετε όλη μέρα φορώντας τα πιο όμορφα ροζ γυαλιά. Πιστεύουμε ότι εσείς οι άνθρωποι είσαστε τόσο εφευρετικοί προσπαθώντας να αλλάξετε τη βασική αντίληψή σας. Δουλεύετε με το Διαυγές Χρώμα και αλλάζετε την βασική αντίληψή σας χρησιμοποιώντας χρωματιστά γυαλιά. Οι άνθρωποι είσαστε τόσο εφευρετικοί! Με τα γυαλιά, η φυσική βιολογία σας προσαρμόζεται γρήγορα και πιστεύει ότι το ροζ χρώμα είναι το φυσιολογικό, ή το "Διαυγές". Η πρόκληση έρχεται όταν κοιτάζετε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και δεν μπορείτε να καταλάβετε το αληθινό του χρώμα επειδή το "Διαυγές χρώμα" έχει αλλάξει.

  Αφήστε μας να σας δείξουμε κάποιες περιοχές όπου μπορείτε να δείτε το Διαυγές χρώμα αφού γίνεται όλο και σημαντικότερο κάθε μέρα, όχι μόνο για την εξέλιξη της όρασής σας αλλά και για τον τρόπο που ζείτε τις ζωές σας στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη. Οι ζωές σας μπορεί να σας μπερδεύουν καθώς συντελούνται οι αλλαγές. Καθώς παίρνετε την απόφαση να προχωρήσετε στο πάθος σας, ίσως βγαίνετε από κάτι άλλο για να κάνετε χώρο για το πάθος σας. Καθώς γίνεστε άνθρωποι υψηλότερης δόνησης, δεν έχετε πλέον την αντοχή που είχατε στις χαμηλότερες δονήσεις. Δεν είναι πλέον δυνατόν να είσαστε σε μια δουλειά χαμηλότερης δόνησης, η οποία δεν υποστηρίζει την υψηλότερη δόνησή σας. Πολλοί από εσάς χαμηλώσατε ηθελημένα τη δόνησή σας μόνο και μόνο για να πηγαίνετε στη δουλειά σας κάθε μέρα. Δεν έχετε πλέον αυτή την πολυτέλεια. Έχει να κάνει με το πάθος και την ευτυχία σας. Δεν είναι νέο, είναι πιο σημαντικό στη νέα ενέργεια, καθώς η αντοχή σας μειώνεται. Η αλλαγή προς το να ζείτε τη ζωή σας ψάχνοντας το πάθος και την ευτυχία σας, απαιτεί αρκετή ενέργεια. Για να κάνετε μια τέτοιου είδους αλλαγή, χρειάζεστε μια σταθερή βάση. Για να αποκτήσετε αυτή τη βάση, πρέπει να κατανοήσετε το Διαυγές Χρώμα.

  Το Διαυγές Χρώμα του καθ' ενός μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό. Το Διαυγές Χρώμα ευθύνεται για το γεγονός ότι νιώθετε έλξη ή αποστροφή για κάποιον όταν τον συναντάτε για πρώτη φορά. Δύο άνθρωποι με το ίδιο Διαυγές Χρώμα, μπορεί να συναντηθούν και να συνδεθούν σαν να ήταν φίλοι για πολλές ζωές. Για την ακρίβεια, το ότι έζησαν πολλές ζωές μαζί τους οδήγησε στο να έχουν το ίδιο Διαυγές Χρώμα. Τα περισσότερα δράματα παίζονται επειδή το Διαυγές Χρώμα είναι ελαφρώς διαφορετικό για τον καθένα. Ως άνθρωποι είσαστε σε συνεχή κίνηση προσπαθώντας να εναρμονίσετε το Διαυγές σας Χρώμα με εκείνο όσων συναντάτε.

  Όλη σας η εμπειρία στη Γη είναι αυτό που βλέπουμε ως το Μεγάλο Παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό έχει σκηνοθετηθεί λεπτομερέστατα. Το ίδιο το παιχνίδι είναι ένα είδος ανθρώπινου δράματος και είναι απαραίτητο. Επίσης καταλάβετε ότι η ενέργεια συνεχώς έλκεται από το δράμα. Έτσι πρέπει να είναι, εκτός από την περίπτωση που το δράμα τρέφει τον εαυτό του και κινείται σε κύκλο. Τότε είναι πιθανόν να παγιδευτεί σ' έναν κλειστό κύκλο, χάνοντας τη θέα της βάσης σας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κι όμως αν κατανοήσετε το Διαυγές Χρώμα, μπορείτε να παίζετε τα δράματά σας και να μην χάνετε ποτέ το νόημά τους.

  Με την ανθρωπότητα να κινείται με την ταχύτητα της αγάπης προς το επόμενο βήμα της εξέλιξής της, πολλά δράματα θα παιχτούν στη σκηνή. Όταν ο ζωγράφος ξεκινάει ένα νέο πίνακα, το πρώτο του βήμα είναι να αναμίξει τα χρώματα στην παλέτα του. Αυτό που σας προτείνουμε είναι πριν αναμίξετε τα χρώματα στο επόμενο στάδιο της ζωής σας, να εξετάσετε προσεκτικά το βασικό χρώμα της ίδιας της παλέτας, επειδή θα επηρεάσει κάθε πινελιά από εδώ και πέρα.

Βλέποντας το Διαυγές σας Χρώμα

  Για να βρείτε το Διαυγές σας Χρώμα σας ζητάμε να εξετάσετε θαρραλέα τα κίνητρά σας, σε όλες τις ενέργειες της ζωής σας. Μην τα φοβηθείτε, είναι απλά κίνητρα. Αυτή η περιοχή της πολικότητας γίνεται όλο και πιο λεπτή καθώς κινείστε προς την Εστία. Έτσι, οι ψευδαισθήσεις της πολικότητας αρχίζουν να γίνονται πιο διαφανείς. Αρχίζετε να βλέπετε ότι το Σωστό και το Λάθος, το Καλό και το Κακό, το Επάνω και το Κάτω, η Αγάπη και ο Φόβος, ακόμα και το Άσπρο και το Μαύρο είναι ψευδαισθήσεις. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άσπρο και μαύρο, μόνο αποχρώσεις του γκρι. Είναι κομμάτια του Παιχνιδιού που συγγράφετε κάθε στιγμή της κάθε μέρας. Για να βρείτε το Διαυγές σας Χρώμα σας ζητάμε να απελευθερώσετε τις κρίσεις που κάνετε στα κίνητρά σας. Δεν υπάρχουν σωστά, ούτε λανθασμένα. Σε ολόκληρη τη φύση, ισχύει ένας κανόνας:
Για κάθε δράση, υπάρχει κίνητρο.

  Προσδιορίστε αληθινά τα κίνητρά σας και σημειώστε τα χωρίς να τα κρίνετε. Μόνο τότε θα αρχίσετε να βλέπετε το Διαυγές Χρώμα. Το αστείο για εμάς είναι ότι όσο αποκρουστικά μπορεί να σας φαίνονται τα κίνητρά σας, τα βασικά σας κίνητρα είναι σχεδόν ίδια για όλους. Το πέπλο που φοράτε, το κάνει πολύ δύσκολο να δείτε τον εαυτό σας, κι όμως, δηλώνοντας την πρόθεσή σας και επιτρέποντας την όρασή σας να καθαρίσει απελευθερώνοντας την κρίση, θα δείτε τον εαυτό σας σε νέο φως.

Βήμα 1ο - Τελετή της Διαύγειας

  Πριν περάσετε την πόρτα που θα ανοίξει σύντομα, το τελετουργικό λέει ότι πρέπει να έχετε λίγο χρόνο για να κάνετε την τελετή και να εντοπίσετε το Διαυγές Χρώμα. Καθίστε κάπου ήσυχα, αναπνεύστε για να καθαρίσετε το πεδίο σας κι επικεντρώστε την ενέργειά σας. Αν θέλετε, ζητήστε από τους οδηγούς σας, τους αγγέλους ή τον ανώτερο εαυτό σας βοήθεια για να τακτοποιήσετε τις εικόνες που θα δείτε. Τοποθετήστε τον εαυτό σας σ' ένα θέατρο την ώρα που ξεκινάει η παράσταση μπροστά σας. Πριν ξεκινήσει η παράσταση, συνειδητά παραμερίστε την ικανότητα κρίσης σας κι επιτρέψτε στο εαυτό σας να χαρεί την παράσταση. Ξεκινήστε παρακολουθώντας τις εικόνες που θα ακολουθήσουν περιγράφοντας τυχαία γεγονότα στη ζωή σας. Καθώς περνούν, εξετάστε τις για να δείτε αν μπορείτε να προσδιορίσετε κάποιο κίνητρο που τις διέπει. Αρχίζοντας να ξεχωρίζετε κίνητρα, θα αρχίσετε να βλέπετε το Διαυγές Χρώμα. Αυτά τα κίνητρα, δεν είναι ούτε σωστά ούτε λάθος, απλώς είναι.

  Καθώς νιώθετε πιο άνετα με τη διαδικασία, σας ζητάμε θαρραλέα να ονοματίσετε κάθε ένα κίνητρο προσωρινά, ακόμα κι αν τα ονόματα σας απωθούν στην αρχή. Συνεχίστε να επιτρέπετε περισσότερα τέτοια οράματα να εισέρχονται στο μυαλό σας και ονοματίστε το κίνητρο του καθενός. Όταν προσδιορίσετε το Διαυγές Χρώμα βλέποντας το μέσα από το βασικό κίνητρο, μπορείτε να αρχίσετε να προσδιορίζετε αυτά τα κίνητρα μέσα στο δράμα που παίζετε στο Παιχνίδι. Τώρα παρακολουθήστε τη σειρά των εικόνων που στιγμάτισαν ή άλλαξαν τη ζωή σας περισσότερο. Κοιτάξτε ξανά καθώς σας αποκαλύπτεται το βασικό κίνητρο. Εδώ μπορεί να δείτε ότι εξετάζοντας το δικό σας βασικό κίνητρο, θα βλέπετε πιο καθαρά τα κίνητρα των άλλων συμμετεχόντων στα δράματα αυτά. Είναι σημαντικό να απελευθερώσετε τελείως την κρίση σας γι' αυτή την άσκηση, επειδή η κρίση από μόνη της ανήκει στην πολικότητα. 

  Προσδιορίζοντας τα βασικά σας κίνητρα μπορείτε να καταλάβετε τις πραγματικές σας ανάγκες ως πνεύματα μεταμφιεσμένα σε ανθρώπινα σώματα. Αλλά τα πνεύματα έχουν ανάγκες και επιθυμίες στην ανθρώπινη μορφή τους. Δεν υπάρχουν λανθασμένες ή εγωιστικές ανάγκες, επειδή όλες οι ανάγκες είναι αληθινές. Η πρόκληση έρχεται όταν κάποιος κρύβει αυτές τις βασικές ανάγκες από τον εαυτό του, εξαιτίας ενός πιστεύω ή μιας κρίσης που κουβαλάει. Κοιτάξτε θαρραλέα τα βασικά κίνητρα που διαμόρφωσαν τη ζωή σας μέχρι τώρα και θα αρχίσετε να βλέπετε το Διαυγές Χρώμα.

Βήμα 2ο - Προχωρώντας στο Πνεύμα

  Μόλις έχετε ονοματίσει αρκετά βασικά κίνητρα, σας ζητάμε να τα κοιτάξετε από διαφορετικό φως. Σας ζητάμε να βγείτε από το φυσικό σας σώμα και να εξετάσετε το καθένα ξεχωριστά ως πνεύματα που είστε. Βρείτε τρόπους να ονοματίσετε ξανά αυτά τα κίνητρα για να αντανακλούν τις βασικές ανάγκες ενός πνεύματος σε ανθρώπινη μορφή. Αυτό που στην αρχή ήταν ζήλια, μπορεί να ονοματιστεί ανάγκη για αγάπη. Η εμπειρία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη ελπίδα όλων των ψυχών που εισέρχονται στο Παιχνίδι. Αυτό που αρχικά ήταν ανάγκη να θρέψετε το εγώ σας, μπορεί να γίνει ανάγκη για βασική αναγνώριση. Τα πνεύματα εισέρχονται στο παιχνίδι για την εμπειρία και αυτό είναι αδύνατο να γίνει αν είναι "αόρατα" και δεν τύχουν αναγνώρισης. Αυτό που αρχικά ήταν η θέληση για περισσότερα ή έλλειψη αρκετών, μπορεί να γίνει απλά ο φόβος του θανάτου. Όλες οι ψυχές εισέρχονται στο Παιχνίδι με έμφυτο τον φόβο του θανάτου. Από την οπτική του πνεύματος μοιάζει περισσότερο με τον φόβο του θανάτου πριν ολοκληρώσει το πρωταρχικό μάθημα ζωής. Όσοι δεν φοβούνται πια τον θάνατο, τον έχουν ξεπεράσει σε αυτή την ζωή. Αυτό που ήταν τεμπελιά ή νωθρότητα, μπορεί να γίνει ανάγκη για φροντίδα. Όλα τα πνεύματα σε ανθρώπινη μορφή πρέπει να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους πριν δεχτούν τη φροντίδα των άλλων. Αυτό που ήταν συναγωνισμός ή ανάγκη να φτάσετε στην κορυφή, μπορεί να γίνει ανάγκη να βιώσετε τη δημιουργία. Είσαστε κομμάτι του Θεού με τις ίδιες ικανότητες δημιουργίας. Αυτές οι ικανότητες πρέπει να χρησιμοποιηθούν, αλλιώς θα στρέψετε αυτή την ενέργεια προς τα μέσα. Αυτό δημιουργεί το άχρηστο ανθρώπινο συναίσθημα της ενοχής. Αν και σας λέμε ότι η ενοχή σας έχει εξυπηρετήσει πολύ καλά στις χαμηλότερες δονήσεις από τις οποίες εξελίσσεστε, στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη Γη, είναι το πιο άχρηστο πράγμα που μπορείτε να κουβαλάτε. Εμείς αντίθετα θα σας προσφέρουμε τη δράση. Αν μπορείτε να κάνετε κάτι για μια κατάσταση, καν' τε το. Αλλιώς, απελευθερώστε την ενοχή επειδή θα χρωματίσει το Διαυγές σας Χρώμα περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε. Συνέχεια βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη λέξη που αρχίζει από "Θ". Σας ζητάμε να κοιτάξετε ψηλά και να γελάσετε. Απολαύστε τη χαρά του ποιοι είστε, επειδή αυτή είναι η πραγματική οπτική των αγγέλων. Το πολύ γέλιο είναι αυτό που θέτει την ενέργεια στις σωστές βάσεις άμεσα. Κι αν ποτέ δυσκολεύεστε να δείτε το Διαυγές Χρώμα, ή αν νιώθετε τυλιγμένοι σ' ένα δράμα και δεν μπορείτε να το δείτε, σταματήστε και γελάστε με την κατάστασή σας. Αυτή η απλή κίνηση θα φέρει το Διαυγές Χρώμα αμέσως, επειδή η διαύγεια μπορεί να έρθει μόνο όταν η ενέργεια είναι ευθυγραμμισμένη. Μόλις αρχίσετε να δουλεύετε έτσι, να το προσφέρετε σε άλλους γιατί έτσι λειτουργούν οι Ανθρώπινοι Άγγελοι. Απλωθείτε, δεν είσαστε μόνοι στην ανθρώπινη εμπειρία σας. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι μας ακούτε, ακούτε και το ουράνιο γέλιο.

Βήμα 3ο - Ρυθμίστε το Διαυγές Χρώμα

  Καταλάβετε ότι καθώς παίζετε το παιχνίδι, μπορείτε να αλλάξετε ή να ρυθμίσετε το Διαυγές σας Χρώμα. Ακόμα και σαν ενωμένη ανθρωπότητα, το πρωταρχικό σας κίνητρο είναι να αλλάξετε τη συλλογική δόνηση. Το πρωταρχικό κίνητρο όλης της ανθρωπότητας μέχρι τώρα ήταν το ένστικτο της επιβίωσης. Στα κατώτερα επίπεδα από τα οποία προέρχεστε, όλες οι ενέργειες, όλα τα δράματα ξεκινούσαν από το ένστικτο της επιβίωσης. Καθώς συνεχίζετε να εξελίσσεστε, παύει να είναι αυτό το πρωταρχικό σας κίνητρο. Δεν φοβάστε να πεθάνετε. Δεν είναι θαυμάσιο; Όταν η συλλογική πεποίθηση ήταν πως έχετε μόνο το τώρα, νιώθατε να είστε κάτω από πίεση να χρησιμοποιήσετε την κάθε στιγμή και ο χρόνος ήταν πολυτέλεια. Κι όμως λόγω αυτής της εξέλιξης, το Διαυγές σας Χρώμα - και συνεπώς η ουσία του ποιοι είστε - έχει αλλάξει. Το κοσμικό νόημα είναι ότι αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε στο μεγαλύτερο βαθμό την κάθε στιγμή και τώρα έχετε τον χρόνο να υπάρχετε. Μόνο όταν μάθετε το Διαυγές Χρώμα, θα είστε ελεύθεροι να κάνετε τις μεγαλύτερες επιλογές κάθε δευτερόλεπτο. Το Διαυγές σας Χρώμα μπορεί να ρυθμιστεί να ταιριάζει με την υψηλότερη δόνησή σας καθώς εξελίσσεστε σε ανθρώπινη μορφή. Τώρα θα σας δείξουμε πώς να ενσωματώσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

  Τώρα σας ζητάμε να καθίσετε μια στιγμή και να κάνετε έναν εσωτερικό διάλογο με τον ανώτερο εαυτό σας. Δείτε τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας και ζητήστε από τον κατώτερο συνειδητό εαυτό σας να πάρει μέρος στη συζήτηση. Με τον ανώτερο και τον κατώτερο εαυτό παρόντες, εξετάστε κάθε ένα από τα ονόματα που μόλις ρυθμίσατε. Αν και οι δύο εαυτοί συμφωνούν, τότε δεχθείτε αυτά τα ονόματα ως το Διαυγές σας Χρώμα. Αν υπάρχει διαφωνία, επιστρέψτε στο θέατρο και δείτε τις εικόνες ξανά και δώστε διαφορετικά ονόματα στα βασικά σας κίνητρα. Μόλις βρεθούν τα ονόματα που περιγράφουν καθαρά τα κίνητρα στη ζωή σας, μπορείτε να προχωρήσετε βάζοντας μια βάση κατανόησης για το Διαυγές Χρώμα. 

  Τώρα που έχετε προσδιορίσει - χωρίς να κρίνετε -  τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ως πνεύματα σε ανθρώπινη μορφή, θα δείτε ότι το συναίσθημα του να νιώθετε ότι έχετε κολλήσει ή είσαστε περιορισμένοι θα διαλυθούν και η κίνηση προς τα εμπρός θα επιταχυνθεί. Τότε θα είστε διαυγείς υποψήφιοι, έτοιμοι για νέα συμβόλαια. Σας ζητάμε να επικεντρωθείτε στο υψηλότερο κίνητρό σας. Χορέψτε με το πάθος σας, παίξτε με την ευτυχία σας. Ψάξτε αυτό που θα κάνει την καρδιά σας να σκιρτήσει περισσότερο. Χαρείτε τη διαδρομή και κατανοήστε τα πρωταρχικά σας κίνητρα, επειδή κάποιοι θα υποκινηθείτε από την ανάγκη για επιτεύγματα, κάποιοι από μια υψηλότερη δόνηση. Κάποιοι άλλοι από την ενσωμάτωση κάποιας ανώτερης αλήθειας προς μια ανώτερη πραγματικότητα. Όλα υπάρχουν για να διαλέξετε γιατί εσείς είσαστε οι δημιουργοί. Να διαλέξετε καλά αγαπημένοι μας και αν κάποια στιγμή νιώσετε άσχημα με την επιλογή σας, να έχετε το θάρρος να διαλέξετε ξανά.

  Τιμάμε όλες σας τις επιλογές πάντοτε. Είναι δικαίωμά σας. Μέχρι πρόσφατα, παίζατε το Παιχνίδι στον μοναδικό Πλανήτη Ελεύθερης Επιλογής. Δεν είσαστε προκαθορισμένοι. Για να δει ο Θεός τον Θεό, πήρατε δραστικά μέτρα. Και τώρα βαδίζετε προς το επόμενο επίπεδο καθώς τα Παιδιά της Νέας Γης εισέρχονται και παίρνουν τη θέση τους. Εξελιχθήκατε ως πνεύματα μέσα από αιώνες ζωών. Η πρόθεσή σας ήταν να εξελιχθείτε ως πνευματικά όντα για να μπορέσετε να βιώσετε το Παιχνίδι σε ανθρώπινη μορφή, να μπορέσετε να αγγίξετε ένα άλλο χέρι επίσης σε ανθρώπινη μορφή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη του πνεύματος. Κι όμως δεν καταλαβαίνετε τη μαγεία. Κάθε φορά που αγγίζετε μια άλλη ψυχή σε φυσική μορφή, σας επικροτούμε.

Ολόκληρη η επικοινωνία εδώ