ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "Α...ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΗ"


179048_176042455765097_176041929098483_323566_6268142_n

 Η εθελοντική ομάδα “Α όπως Αγάπη” δημιουργήθηκε απο ανθρώπους όλων των ηλικιών με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη προς τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε απο τον Σύλλογο Φίλων Σωτήρη Π. Περάκη, έναν Σύλλογο που δημιουργήθηκε μετά τον ξαφνικό χαμό ενός νέου ανθρώπου και στηρίζει τους νεφροπαθείς. Ο Σωτήρης Περάκης αν και ο ίδιος νεφροπαθής κατάφερε μέχρι τα 30 του να μας αφήσει ένα τεράστιο συγγραφικό έργο και να αποτελεί πηγή έμπνευσης μέσα απο τη ζωή και τη δράση του.
  Η ομάδα έρχεται σε επαφή με ορφανοτροφεία, γηροκομεία, στέγες απόρων και αναλαμβάνει δράση συγκεντρώνοντας ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα προσφέροντας μια ζεστή αγκαλιά και ένα πλατύ χαμόγελο.
  Η ομάδα αποτελείται από 85 εθελοντές που προσφέρουνε υλικά αγαθά και ψυχαγωγία σε απόρους, ηλικιωμένους και ορφανά παιδιά. Αυτό γίνεται με επισκέψεις σε ιδρύματα αφού συγκεντρώσουν ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα, χρήματα και αφού μαγειρέψουνε οι ίδιοι φαγητά και γλυκίσματα.
Η πρώτη  δράση έγινε στις 9 Γενάρη όπου επισκεφτήκανε το Παιδικό Σπίτι Στέγη Αγάπης στον Πειραιά.

  Στις 13 Φλεβάρη θα επισκεφτούμε την Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων στη Βούλα όπου εκεί ζουν ηλικιωμένοι με ανίατες ασθένειες. Για αυτούς ετοιμάζουμε μια γιορτή με ευρωπαικούς χορούς από τους εθελοντές μας και με φαγητό που θα ετοιμάσουμε εμείς.
  Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας της Μυρτώ Λαιμού στον Κολωνό, ένα κέντρο που στηρίζει 500 φτωχές οικογένειες, την Οικογενειακή Μονάδα Προστασίας Παιδιού στη Ν. Σμύρνη όπου εκεί φιλοξενούνται μικρά παιδιά κατόπιν εισαγγελικής απόφασης απομάκρυνσής τους απο το οικογενειακό περιβάλλον καθώς και με το Χαμόγελο του Παιδιού. Τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζουμε δράσεις για να στηρίξουμε και εμείς τις παραπάνω, πραγματικά αξιοθαύμαστες ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν σώσει και στηρίξει χιλιάδες παιδιά.
  Σκοπός μας ειναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των εθελοντών για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις εντός και εκτός Αττικής.

τηλέφωνο επικοινωνίας 6937528121
mail: stavgala@hotmail.com