ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


news-lesvos-metanastes

Εθελοντική καθαριότητα με κλάδεμα όλων των καλλωπιστικών δέντρων σε δημόσιους χώρους, σε όλη την παραλία και την τουριστική περιοχή της Νυφίδας Πολιχνίτου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από 30 κατοίκους της περιοχής, αλβανικής καταγωγής, μέλη τού υπό σύσταση Συλλόγου Αλβανών Οικονομικών Μεταναστών της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου Λέσβου.
  Το μεσημέρι επισκέφθηκε τους εθελοντές ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, ο οποίος τους προσέφερε αναψυκτικά και σε συζήτηση που είχε μαζί τους άκουσε τα προβλήματά τους και των οικογενειών τους. Τους συνεχάρη για την άψογη συνεργασία  με τον Αντιδήμαρχο Ν. Κατράνη, όπως αποδείχθηκε έμπρακτα με τη μαζική εθελοντική συμμετοχή τους στην καθαριότητα της Νυφίδας, και τη νέα Δημοτική Αρχή Λέσβου.
Ο Πρόεδρος του υπό σύσταση συλλόγου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο και τόνισε ότι τα μέλη του συλλόγου τους προθυμοποιούνται να καθαρίσουν και να κλαδέψουν τα καλλωπιστικά δέντρα (αρμιρίκια, ακακίες κλπ), πάντοτε εθελοντικά, όλες τις ακτές και τους δημόσιους χώρους του τέως Δήμου Πολιχνίτου.
  Τέλος,  ο Δήμος Λέσβου θεωρώντας την πρωτοποριακή πρωτοβουλία τους, παράδειγμα προς μίμηση που υπερβαίνει τις προκαταλήψεις, διοργανώνει προς τιμήν τους την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του Πολιχνίτου, επίσημη συνεστίαση στα μέλη του συλλόγου και τις οικογένειές τους και διανομή δώρων προς τα παιδιά τους.


econews