ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Καίτη Τσώλη

  Η ελληνική γλώσσα είναι μαγική, γιατί η σημασία της ενοχής, η ρίζα της λέξης ενοχή προέρχεται από την πρόθεση εν και το ρήμα έχω που σημαίνει κρατάω μέσα. Και πράγματι έτσι είναι οικογένεια. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την ενοχή, η οποία στην κυριολεξία αγκιστρώνεται, κολλάει μέσα σας και σας βασανίζει. Και είναι κυρίως η ενοχή αυτή που σας κατεβάζει ξανά και ξανά στη Γη και κάνετε όλες αυτές τις ενσαρκώσεις.


   Όμως εμείς σήμερα θέλουμε οικογένεια να ενώσετε τον εαυτό σας! Θέλουμε να αποδεχθείτε ολοκληρωτικά αυτό το «καλό παιδί», θέλουμε να το αποδεχθείτε ολοκληρωτικά, γιατί έχει προσφέρει κι αυτό πάρα πολλά στην εξέλιξή σας με τον δικό του τρόπο. Έχει προσφέρει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, καθώς σας έβαλε όλα αυτά τα εμπόδια και σας έβαλε στην διαδικασία να περάσετε μέσα απ’ αυτά και να πρέπει να τ’ απελευθερώσετε, γιατί όπως είπαμε όλα είναι δικές σας δημιουργίες. Το καλό παιδί είναι μεγάλος βαθμός δυσκολίας και είναι μεγάλη πρόκληση για την εξέλιξή σας οικογένεια, αλλά ακριβώς και γι’ αυτό το λόγο έχει και την αξία του!

  Εσείς τώρα μέσα σας θ’ αγκαλιάσετε και θ’ αποδεχθείτε και τα δύο αυτά παιδιά και θα επιτρέψετε σ’ αυτό το κακό, συναισθηματικό παιδί να ενωθεί με το καλό παιδί. Θα επιτρέψετε στο συναισθηματικό παιδί να εκφρασθεί πλήρως μέσα σας και θα επιτρέψετε στην καρδιά  σας ν’ ανοίξει. Γι’ αυτό μπείτε ξανά μέσα στο καρδιακό σας κέντρο οικογένειά μας και δείτε εκεί αυτά τα δύο παιδιά ν’ αγκαλιάζονται. Θέλουμε να δείτε τις ενέργειες αυτών των παιδιών. Χρωματίστε με κόκκινο την ενέργεια του καλού παιδιού και με μπλε χρώμα την ενέργεια του συναισθηματικού παιδιού και δείτε αυτές τις δυο ενέργειες να ενώνονται στο καρδιακό σας κέντρο, δείτε αυτές τις ενέργειες να ενώνονται σε μία.

  Πάρτε μια βαθιά αναπνοή εδώ…… και παρατηρείστε τις δύο ενέργειες στο καρδιακό σας κέντρο που ενώθηκαν. Έχουν ενωθεί, έχουν αγκαλιαστεί κι έχουν αγαπηθεί! Είναι δυο πολύ σημαντικές πτυχές του εαυτού σας και τις ενώσατε. Κι έχει προκύψει από την ένωσή τους μία ενέργεια, ένα καινούργιο χρώμα μωβ ή βιολετί, ανάλογα με τις αποχρώσεις των χρωμάτων που βάλατε. Το βλέπετε; Αγαπήστε τώρα τον εαυτό σας, πάρτε κι άλλη μια βαθιά αναπνοή και πέστε στον εαυτό σας ότι τον θέλετε ενωμένο, πέστε του ότι τον αγαπάτε και νιώστε τον εαυτό σας!

  Και θέλουμε να πάμε και σε μια άλλη άσκηση, πολύ σημαντική επίσης, γι’ αυτό καθίστε άνετα και χαλαρά και βάλτε και τα δυο σας χέρια κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα, εκεί χαμηλά.
Θέλουμε ν’ απελευθερώσετε τις ενοχές που έχετε μέσα σας και θα τις απελευθερώσουμε τώρα. Γι’ αυτό θα πάρουμε βαθιές αναπνοές και με την εκπνοή θα πιέσετε αυτό το σημείο του σώματός σας που είναι αγκιστρωμένες οι ένοχές σας και εάν μπορείτε με την εκπνοή σας, θ’ αδειάζετε ολοκληρωτικά αυτό το σημείο του σώματός σας από τον αέρα. Η εκπνοή σας να είναι τέτοια, ώστε να νιώθετε ότι αυτό το σημείο του σώματός σας αδειάζει εντελώς από τον αέρα, γιατί καθώς θ’ αδειάσει, με το τράβηγμα του αέρα θα ξεκολλήσουν και οι ενοχές και θ’ ακολουθήσουν τον αέρα στην εκπνοή σας. Κι έτσι οι ενοχές σας θ’ αρχίσουν ν’ απελευθερώνονται. 

  Παίρνετε την πρώτη βαθιά αναπνοή και γεμίζετε και κρατάτε λίγο τον αέρα σ’ αυτό το σημείο που έχετε τα χέρια σας κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα και καθώς εκπνέετε βγάζετε όλο τον αέρα και αδειάζετε εντελώς από τον αέρα αυτό το σημείο του σώματός σας. Πάρα πολύ ωραία, το κάνατε όλοι σας πάρα πολύ ωραία οικογένεια!

  Ξαναπαίρνετε βαθιά αναπνοή, εκπνέετε κι αδειάζετε ξανά από τον αέρα αυτό το σημείο του σώματος, γιατί θέλουμε να φύγουν αυτές οι ενοχές. Δεν θέλουμε να είναι μέσα σας και δεν θέλουμε να ενοχοποιείτε άλλο πια τον εαυτό σας.

  Καμία κριτική για τον εαυτό μας και ας πάρουμε και την τρίτη βαθιά αναπνοή και εκπνέοντας αδειάζετε εντελώς τον αέρα και ξεσκαλώνετε και παρασύρετε και βγάζετε έξω αυτές τις ενοχές!
Θέλουμε να επανέρθετε σιγά- σιγά και δεν θέλουμε να ξαναγεμίσετε τον εαυτό σας ξανά με ανοχές.

  Εκφραστείτε, νιώστε, επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκφραστεί όπως εκείνος νιώθει, όπως εκείνος θέλει και όπως εκείνος επιλέγει και αποδεχτείτε τον ακριβώς όπως είναι, χωρίς καμία κριτική. 

  Καμία ενοχή για τον εαυτό σας! Είπαμε ότι οι ενοχές είναι αυτές που σας τραβάνε συνεχώς κάτω στη Γη, γιατί οι ενοχές συνδέονται με όρκους, με δεσμεύσεις και ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις. Γι’ αυτό σας κρατάνε καθηλωμένους στη Γη και σεις θέλετε ν’ απελευθερώσετε τις ενοχές και θέλετε ν’ απελευθερώσετε πλήρως τον εαυτό σας, γιατί οι περισσότεροι από σας έχετε εκφράσει την πρόθεσή σας να αναληφθείτε. Και για να αναληφθείτε πρέπει η ενέργεια μέσα σας να επαν-ισορροπήσει με όλους τους τρόπους και οι φόβοι σας και οι ενοχές σας ν’ απελευθερωθούν.

  Θ’ αναπνεύσετε ξανά τώρα την βιολετί φλόγα και θα την νιώσετε σ’ αυτό το σημείο του σώματός σας, κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα, εκεί που βάλατε τα χέρια σας, για να κάνει μια ολική κάθαρση και να καθαρίσει ότι έχει απομείνει από τις ενοχές σας. Ξέρετε οικογένεια η βιολετί ενέργεια κάνει και μια άλλη εργασία, εκτός απ’ αυτή που γνωρίζετε. Σταδιακά αιθεροποιεί το φυσικό σας σώμα κι έτσι είναι πιο εύκολο στην εσωτερική σας πορεία ν’ αφομοιωθεί το φυσικό σας σώμα από το φωτεινό σας σώμα και θα είστε πολύ περισσότερο έτοιμοι για την ανάληψη που θέλετε.

  Θα σας πούμε επίσης αγαπημένη μας οικογένεια ότι τις επόμενες ημέρες, αυτές οι ενοχές που απελευθερώθηκαν και βγήκαν στην επιφάνεια, θα σας ενοχλήσουν για λίγο. Βγήκαν για να φύγουν, αλλά ξέρετε ότι η ψυχή σας θέλει να έχει την κατανόηση. Πιθανόν μάλιστα αυτές οι ενοχές να συνοδεύονται και από κάποιες μνήμες έντονα ενοχικές, πιθανόν να συνοδεύονται και από κάποιες δεσμεύσεις και όρκους. Δείτε της και πάρτε το μάθημα, αλλά καμία κριτική, καμία κριτική!

  Επιτρέψτε να νιώσετε, δείτε το μάθημα, δείτε γιατί στριμώξατε τόσες πολλές ενοχές στο σώμα σας,  γιατί τις αποθηκεύσατε μέσα σας σε τόσες ενσαρκώσεις, αλλά και σ’ αυτήν την τώρα σας ενσάρκωση. Δείτε ότι μάθημα έχουν να σας δώσουν, γιατί είναι ο πλούτος και η εμπειρία της ψυχής σας και απελευθερώστε τις. Βγήκαν στην επιφάνεια για να φύγουν, γι’ αυτό δεν θέλουμε ν’ ανησυχήσετε.
  Και όπως είπαμε οικογένεια αλλάξτε στάση απέναντι στον εαυτό σας και σταματήστε να συμβιβάζεστε από δω και στο εξής. Θα δώσετε προτεραιότητα σ’ αυτά που νιώθετε και θα κάνετε αυτά που νιώθετε, όμως με αποδοχή και αγάπη για τον εαυτό, κάθε φορά  που δεν θα τα καταφέρνετε. Απλά βάλτε την λέξη νιώθω σε προτεραιότητα και κατανοείστε πόσο σημαντική είναι.

Ολόκληρη η επικοινωνία εδώ