ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

court

 Αποζημίωση για ηθική βλάβη δικαιούνται οι εργαζόμενοι των οποίων μειώνεται ο χρόνος εργασίας τους άλλα και οι αποδοχές τους χωρίς την συγκατάθεσή τους.
  Πρόκειται για απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος επιδίκασε αποζημίωση 1.500 ευρώ υπέρ εργαζομένου -μαθηματικός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου-κρίνοντας ότι η μείωση αυτή αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου η μονομερής από τον εργοδότη βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας παρέχει στον υπάλληλο το δικαίωμα να θεωρήσει την μεταβολή αυτή ως άτακτη καταγγελία της εργασιακής σχέσης και να απαιτήσει την νόμιμη αποζημίωση ή να αξιώσει την τήρηση των συμβατικών όρων.
  Επιπλέον, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας συνιστά και ηθική βλάβη , καθώς από τη συμπεριφορά των υπευθύνων του σχολείου υπέστη προσβολή της προσωπικότητάς του , υποβαθμίστηκε ως άνθρωπος και ως καθηγητής στους συναδέλφους του, τους μαθητές , τους γονείς τους και τον περίγυρό του.
http://www.newsbeast.gr