ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


  Την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με την υλοποίηση ενός προγράμματος, περισυλλογής, στείρωσης και εμβολιασμού τους επιδιώκει ο δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο συνεργασίας με το Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας και την επιστημονική υποστήριξη της Κτηνιατρικής Σχολής.
  Σχετικά με την προσπάθεια αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καρδίτσας, Λαμ. Τσιούκης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με την αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, Κατ. Γκανάτσιου τόνισε μεταξύ άλλων, ότι επιδιώκεται η συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Όμιλο και την Κτηνιατρική Σχολή για την υλοποίηση ενός προγράμματος περισυλλογής των αδέσποτων ζώων.
  Ως μια πρώτη κίνηση δόθηκαν στον Όμιλο 50 σάκοι με τροφή για τα ζώα που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του, ενώ έπειτα από επαφές με τις Διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) εξασφαλίστηκε η διάθεση των υπολειμμάτων των φαγητών στον Όμιλο.
  Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση και με τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Σχολής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μορφή που θα πάρει η συνεργασία των τριών αυτών φορέων για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος.
Οι όροι της συνεργασίας θα τεθούν άμεσα προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου προχωρούν σε περισυλλογή αδέσποτων από διάφορα σημεία της πόλης.