ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ"


 Με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω μας και με αιτία, όσα συμβαίνουν μέσα μας, μια ομάδα ανθρώπων από ψυχίατρους, ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.α., συναντηθήκανε για να μοιραστούνε τις σκέψεις και τις αγωνίες τους . Γρήγορα αναδύθηκε η ανάγκη και το όνειρο για συμπόρευση πέρα κι έξω από κάθε είδους ρόλους και διακρίσεις.   
  Έτσι γεννήθηκε το δίκτυο "συνύπαρξη"

  Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι :Το μοίρασμα απόψεων και συναισθημάτων μας οδήγησε από μόνο του στην επιθυμία για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου αλληλεγγύης, με σκοπό την ελεύθερη προσφορά υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης, ενδυνάμωσης κι ενημέρωσης σε όσους στερούνται αυτή τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.
  Ένας από τους πιο ζωτικούς μας στόχους είναι η απορρόφηση της απομόνωσης και του φόβου, που μουδιάζει και ακινητοποιεί τις καρδιές, καθιστώντας τες ανήμπορες ν' αντιδράσουν στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Ο χώρος της ευρύτερης κοινωνικής συνύπαρξης έχει ανάγκη από ανθρώπους ακέραιους, αλλιώς θα χαθεί στο σκοτάδι. Τα περιθώρια στενεύουν. Χρειάζεται πια ο κάθε άνθρωπος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και μέσα σ' αυτά να την κρατήσει για πάντα.
  Προσκαλούμε όλους, όσους θέλουν, να μοιραστούν μαζί μας σκέψεις, συναισθήματα, δυσκολίες, αδιέξοδα, ψυχολογικά προβλήματα, σ' ένα κλίμα αποδοχής, ελεύθερο από οποιεσδήποτε διακρίσεις ή χρηματική διαμεσολάβηση. Δεν είναι ντροπή ούτε αρρώστια η απλή ανάγκη να εκφράσει κανείς την απόγνωση, το άγχος και τη μοναξιά που βιώνει καθημερινά. Μια μοναξιά γνώριμη σε όλους μας.
  Με όσες δυνάμεις έχουμε, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου η ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, η πολύπλευρη ενημέρωση και το απλό μοίρασμα θα συμβαίνουν με τη φυσικότητα που η μέρα εναλλάσσεται με τη νύχτα. Φιλοδοξούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε (συν)ύπαρξη που θα φροντίσουμε να ρεύσει ελεύθερα και ανεμπόδιστα - όπως της αξίζει. Όπως αξίζει σε όλους μας.
  Πιστεύουμε ότι υπάρχει συνάφεια με το δικό σας έργο όπως πιστεύουμε ότι η διαδικτύωση των ατόμων και των ομάδων θα φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
  Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας:
   Δευτ. - Παρ.: 9:00 - 13:00 & 16:00 - 8:00 & Σάββατο: 9:00 -   13:00
  Τηλέφωνο:  210 7237863
Email:  info@syn-yparxi.gr

www.kala-nea.gr