REPO(WE)R GREECE: ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


  Πού μπορείς να βρεις θετικές σκέψεις για το μέλλον; Πού μπορείς να διαβάσεις για πετυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις από Έλληνες; Πληκτρολόγησε www.repowergreece.com: είναι η πιο καινούργια ιντερνετική πλατφόρμα διαλόγου και διεθνούς προβολής της Ελλάδας που προχωράει και ορίζει εκ νέου το στίγμα της.
  Ο εμπνευστής του Repo(we)r Αλέξανδρος Κωστόπουλος και η κινητήριος δύναμη της πρωτοβουλίας Ίρις Γεννηματά απάντησαν στις ερωτήσεις της athensvoice.

Τι είναι το Repo(we)r GREECE;

  Ξεκινήσαμε με μια πολύ απλή σκέψη: αν δεν αλλάξουμε νοοτροπίες και δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με τρόπο δημιουργικό, ρεαλιστικό και ανατρεπτικό, τίποτα δεν θα αλλάξει ουσιαστικά στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσεως. Το Repo(we)r Greece αποτελεί μία πολυδιάστατη και απόλυτα συλλογική grass-root πρωτοβουλία που ιδρύθηκε μέσα από την ανάγκη να αφηγηθούμε εκ νέου την ιστορία μας, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από ιστορίες και σκέψεις που ξεχωρίζουν και εμπνέουν, των Ελλήνων που προχωράνε, εξελίσσονται, διορθώνονται, βρίσκουν λύσεις, δημιουργούν προοπτικές και ορίζουν εκ νέου το στίγμα της χώρας μας. Αυτές τις ιστορίες μετατρέπουμε σε μηνύματα-πρεσβευτές, μέσα από το σύνθετο και καινοτόμο πρόγραμμα προβολής και έμμεσης δημοσιότητας 100 SEEDS TO SPARK THE CHANGE, σε μέσα επικοινωνίας, οργανισμούς, fora και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Υπάρχει ανταπόκριση;

  Μολονότι η εκστρατεία βρίσκεται στα πρώτα της βήματα, βλέπουμε σημαντική ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, μέσα από την κατάθεση ιστοριών, σκέψεων και προτάσεων για δράσεις που προωθούν τα μηνύματα της εκστρατείας σε στοχευμένο κοινό, αλλά και μία διάθεση από θεσμικούς φορείς και οργανισμούς να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας και να αποδείξουν ότι κάτι αλλάζει στη χώρα μας. To Repo(we)r Greece γνωρίζουμε ότι αποτελεί μια μακρά προσπάθεια, ένα μαραθώνιο που όμως είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε.

Πόσο σημαντική και επίκαιρη είναι σήμερα για την Ελλάδα η έννοια της συλλογικότητας;

  Η Ελλάδα βιώνει μια κρίση δομικών αντιλήψεων και αξιών που ξεπερνά δημοσιονομικά ελλείμματα και πολιτικές αστοχίες. Σταδιακά βλέπουμε να αναδεικνύεται η δύναμη της συλλογικότητας ως καταλυτικός παράγοντας στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, όταν όλα τα υπόλοιπα μας έχουν απογοητεύσει. Μέσα από το Repo(we)r Greece ανακαλύπτουμε μέρα με τη μέρα πως οι Έλληνες συνειδητοποιούν ότι οι λύσεις θα έρθουν από εμάς τους ίδιους, συζητώντας, ακούγοντας και συνθέτοντας λύσεις.

Μπορεί να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της χώρας και πώς την οραματίζεστε;

  Η εικόνα της Ελλάδος που κυριαρχεί σήμερα έχει σμιλευτεί από αρνητικά πρότυπα, περιοριστικές αντιλήψεις, διαχρονικά λάθη και αποτυχίες. Πιστεύουμε ότι οφείλουμε και μπορούμε να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι την εικόνα της χώρας μας που θα αντανακλά όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών και να αναδείξουμε ως νέους πρεσβευτές της Ελλάδας όλους τους κριτικά σκεπτόμενους πολίτες που συνεχίζουν να προχωράνε μπροστά.