ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


  Τελικά αυτή η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τον κλασσικό τρόπο σκέψης. Όσο και να προσπαθούμε με τους συμβατικούς τρόπους, στην καλύτερη περίπτωση κινούμαστε στο όριο και μετά βίας επιβιώνουμε. Χρειάζεται υπέρβαση στη σκέψη και καινοτομία στην αντιμετώπιση. Χρειάζονται επίσης άνθρωποι που πρωτοπορούν και ανατρέπουν τα δεδομένα, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους υπόλοιπους.

  Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Αλεξανδρούπολης ( ΕΚΚΑ ) , συνέλαβε, συγκρότησε και παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα απόκτησης κατοικίας που ανατρέπει τα δεδομένα και δίνει σοβαρές ελπίδες σε όσους ονειρεύονται το δικό τους σπίτι.
  Το πρόγραμμα ονομάζεται "Χτίζω Σπίτι σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ" και αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια η οποία πληρώνει το 90 % περίπου των δόσεων του προσαρμοσμένου στην περίπτωση στεγαστικού προγράμματος διάρκειας 25 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη οικοπέδου ή η δυνατότητα προσθήκης καθ ύψος σε υπάρχον κτίριο. Με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τον ΔΕΣΜΗΕ, 6.700 € τον χρόνο για 25 χρόνια και με δόσεις δανείου περίπου 7.700 € τον χρόνο, το μηνιαίο κόστος για ιδιόκτητη κατοικία δεν φτάνει ούτε τα 100 ευρώ!
  Η κατοικία ( μονοκατοικία, μεζονέτα ή ρετιρέ 85 μ2 ) είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε σύγχρονα ενεργειακά-βιοκλιματικά πρότυπα. Επιπλέον η επιδαπέδια θέρμανση με δυνατότητα χρήσης υγραερίου ή φυσικού αερίου, μειώνει σημαντικά τα μηνιαία κόστη ενός νοικοκυριού.
  Ελπίζουμε η πρόταση αυτή να φέρει την επανάσταση που θέλει ο κ. Γεωργιάδης, να ζωντανέψει και πάλι το ενδιαφέρον για τον χειμαζώμενο κατασκευαστικό κλάδο και να δώσει την ευκαιρία σε αρκετά νέα ζευγάρια και οικογένειες να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα...

http://thrakinews.gr