ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑΗ λήξη του διαγωνισμού βρίσκει την Ελλάδα στην κορυφή της τελικής κατάταξης, να κατακτά επάξια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας στην εξοικονόμηση ενέργειας!

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξοικονόμησης ενέργειας, στη χώρα μας γνωστό και ως «Π.ΕΞ.Ε», διήρκεσε 13 μήνες και τώρα έφτασε στο τέλος του. Και η Ελλάδα «κόβει πρώτη το νήμα» ανάμεσα σε άλλες 10 Ευρωπαϊκές χώρες!

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, περισσότερα από 8.000 νοικοκυριά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσαν τη συμμετοχή τους και υιοθέτησαν πρακτικές μείωσης του ενεργειακού τους αποτυπώματος, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων βαθμολογήθηκαν οι συμμετέχουσες ομάδες, ήταν τόσο η συμμετοχή των πολιτών, όσο και το τελικό ποσοστό εξοικονόμησης το οποίο επετεύχθη.


Συγκεκριμένα, η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη σε συμμετοχές, τόσο σε αναλογία πληθυσμού, όσο και σε απόλυτους αριθμούς. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 2.845 νοικοκυριά, τη στιγμή που η δεύτερη σε συμμετοχές χώρα, η Γερμανία, έφτασε τις 1.888.


‘Οσον αφορά στα ποσοστά εξοικονόμησης, η Ελλάδα πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με σημαντική εξοικονόμηση στον ηλεκτρισμό, που ανήλθε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στο 10,52%, με πρώτη τη Βουλγαρία με ποσοστό 13,62%.


Αντίστοιχα, στην κατανάλωση ενέργειας θέρμανσης η Ελλάδα ήρθε πρώτη, με μείωση της κατανάλωσης κατά 6,16% και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί με 4,84%.


www.olakala.gr