ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 Βάζουμε στοπ στις δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά
πηγή: PROTAGON.GR
 
  Η Cruelty Free International ενώνει δυνάμεις με την The Body Shop στην Ελλάδα και ζητά την παγκόσμια απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά.
  Μια παγκόσμια αίτηση για την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα ξεκινάει στα καταστήματα The Body Shop στην Ελλάδα ως μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας της Cruelty Free International για καλλυντικά χωρις βαναυσότητα.
  H Cruelty Free International, είναι μία παγκόσμια οργάνωση με στόχο τον τερματισμό της χρήσης των ζώων για τη δοκιμή καλλυντικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια πελάτες της The Body Shop μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της σε 65 χώρες ανά τον κόσμο θα μπορούν να υποστηρίξουν τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη εκστρατεία που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα με σκοπό την παγκόσμια απαγόρευση της χρήσης ζώων σε δοκιμές καλλυντικών.

  Εκτός από τη συνεργασία με τα κατ' εκτίμηση 275 εκατομμύρια ανθρώπους που επισκέπτονται τα καταστήματα The Body Shop ετησίως, η Cruelty Free International θα συνδεθεί και με τους δικτυακούς τόπους της The Body Shop, που φιλοξενούν εκατομμύρια πελάτες ετησίως. Παρά το γεγονός ότι ισχύει απαγόρευση για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009, εξακολουθεί ωστόσο να είναι δυνατή η πώληση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα εκτός της ΕΕ.
  Η απαγόρευση των πωλήσεων που θα απέτρεπε αυτή την κατάσταση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2013, αλλά αυτό θα μπορούσε πλέον να καθυστερήσει έως και δέκα χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, δεκάδες χιλιάδες ζώα μπορεί να συνεχίσουν να πεθαίνουν σε σκληρές δοκιμές καλλυντικών για προϊόντα ομορφιάς που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Η αίτηση της Cruelty Free International διατίθεται τώρα σε όλα τα καταστήματα της The Body Shop στην Ελλάδα από τις 20 Ιουνίου και έως τις 28 Ιουλίου, αλλά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.crueltyfreeinternational.org.