ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ



  Στη γεωθερμία σκοπεύει να επενδύσει ο δήμος Νέστου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”. Τα γεωθερμικά πεδία που έχουν βρεθεί στο Ερατεινό Χρυσούπολης, με νερά άριστης ποιότητας και θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι και τους 82 βαθμούς Κελσίου, εκτιμάται ότι μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου και ταυτόχρονα να καταστήσουν βιώσιμο τον αγροτικό κλάδο, αναφέρει το δημοσίευμα.

  Η εκμετάλλευση του γεωθερμικού δυναμικού της περιοχής εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη μέσω της εξοικονόμησης καυσίμων και ενέργειας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της παραγωγή εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων, αλλά και της συγκράτησης του πληθυσμού.
  Το γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού-Χρυσούπολης εκτείνεται σε μια έκταση 35-40 τετρ. χλμ., μεταξύ των χωριών Ποντολιβάδου-Χρυσούπολης-Αγιάσματος, με κέντρο το Ερατεινό.
  Όπως επισημαίνει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης: «Είμαστε σε φάση ωριμότητας. Έχουν γίνει όλες οι σχετικές μελέτες, το προτείνουμε δε ως έργο ”σημαία”, καθώς αποτελεί καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα με έναν προϋπολογισμό 10,6 εκατ. ευρώ».
  Ο δήμος προχωράει στη δημοπράτηση του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2013, ενώ σχεδιάζεται επέκταση και στο υπόλοιπο πιθανό πεδίο που έχει εντοπιστεί από τις ερευνητικές γεωτρήσεις του Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

econews