ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ 21.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ



Συμβόλαια 21.000.000 € για εξαγωγές κρητικών προϊόντων στη Ρωσία

  Τέσσερα συμβόλαια € 21.000.000 πενταετούς διάρκειας με μεγάλες ρωσικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αφορούν εξαγωγή ελαιολάδου, μελιού, παστελιού - μαντολάτου και παραδοσιακών γλυκών του νησιού υπεγράφησαν μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών. Οι υπογραφές των σημαντικών συμβολαίων για τα κρητικά προϊόντα είναι συνέχεια της συνάντησης των επιχειρηματιών των δύο πλευρών, τους οποίους έφερε σε επαφή πριν από τρεις μήνες η Περιφέρεια Κρήτης.
  «Τα πρώτα συμβόλαια πενταετούς διάρκειας είναι η απαρχή και μόνο της προσπάθειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Όταν με τρεις μήνες συνεργασία υπεγράφησαν συμβόλαια € 21.000.000, φανταστείτε τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα». Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης «ήδη έχουμε ανοίξει την αγορά της Ουκρανίας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο με έχουν καλέσει επιχειρηματίες στη Γερμανία για να δούμε πως θα προωθήσουμε τα προϊόντα μας και επίσης δεν έχουμε αφήσει την αγορά της Κίνας με συνεχή διαβούλευση και επικοινωνία με τον πρέσβη.

  Σύμφωνα με τον ίδιο κομβικό σημείο για τη συνολική ανάπτυξη της Κρήτης είναι η σύνδεση του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα και εκεί ρίχνουμε όλο το βάρος μας. Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα μηνύματα από τις τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την επόμενη χρονιά, όπου αναμένεται μεγάλη αύξηση στη ροή του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και την Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ουκρανοί τουρίστες που ήρθαν στην Κρήτη τον εφετινό Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 90%, ενώ οι Ρώσοι που επισκέφτηκαν το νησί μας, έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2009».
  Ο κ. Αρναουτάκης εξ άλλου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των επαφών, που ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα κατακτηθούν κι άλλες αγορές . Ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, που απέσπασε τις ευχαριστίες του Περιφερειάρχη, για τη συμβολή της στην επίτευξη των συμφωνιών και στη διοργάνωση της τωρινής έκθεσης, δήλωσε συγκινημένη, αλλά και περήφανη για το αποτέλεσμα των πρώτων επαφών λέγοντας ότι «είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ενός μαραθωνίου από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης. Με τη δουλειά αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα».
  Τέλος τις θερμές τους ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δράση για τις ενέργειες ώστε να εξαχθούν για πρώτη φορά τα προϊόντα τους στη Ρωσική αγορά. «Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε αποτελεί πολύτιμο «οξυγόνο» η σημαντική αυτή οικονομική συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα με τους Ρώσους, και ευχόμαστε να έχει συνέχεια» τόνισαν χαρακτηριστικά.

www.goodchannel.gr