ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ ACTIONAID

 
  Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι θα παρακολουθήσουν τη βιωματική έκθεση της ActionAid, «Μπες στη θέση μου», στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2012.
  Στην έκθεση, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία του εορτασμού των 40 χρόνων της ActionAid, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων ενός φτωχού χωριού στο Κονγκελάι της Κένυας. Πώς είναι μια αφρικανική κοινότητα; Πώς τρέφονται οι κάτοικοί της; Πόσο μεγάλη είναι μια καλύβα; Τι σημαίνει ψάχνω νερό; Μέσα σε περίπου 20 λεπτά, οπτικοακουστικό υλικό, βιωματικές δράσεις και αντικείμενα από την Κένυα θα μας μεταφέρουν στην πραγματικότητα των κατοίκων της  Αφρικής.

  Τις συνθήκες ζωής θα μας μεταφέρουν και οι  εθελοντές της ActionAid που έζησαν για μια εβδομάδα στο Κονγκελάι της Κένυας μαζί με οικογένειες κτηνοτρόφων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Θα είναι εκεί για να δίνουν πληροφορίες και να μεταφέρουν αυτή την εμπειρία ζωής.
  Παράλληλα παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφιών με τίτλο:  «Η Αφρική μέσα από τα μάτια των εθελοντών» που τράβηξαν εθελοντές της ActionAid από τα ταξίδια αλληλεγγύης.
Ταυτόχρονα θα προβληθούν 5 ντοκιμαντέρ με θέμα την Αφρική.
  Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές στο: www.actionaid.gr/events.
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (Κτίριο «Δ12») και στον προαύλιο χώρο Δ12, Πειραιώς 100, Γκάζι.
   Ώρες λειτουργίας :
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, 15.00 με 22.00
Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 11.00 με 19.30
Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 11.00 με 20.00

  Η είσοδος στη βιωματική έκθεση κοστίζει 2 ευρώ (παιδιά δωρεάν).
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί γιορτή για τους Ανάδοχους Παιδιού της ActionAid. Εθελοντές και Ανάδοχοι θα μας μεταφέρουν όλους στην Αφρική.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

www.kala-nea.gr