THE BLACK TRACKER NET


  Ο διαδικτυακός τόπος black-tracker.gr δημιουργήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση και το διαμοιρασμό οπτικοακουστικού υλικού του οποίου το περιεχόμενο ή/και ο τρόπος δημιουργίας αντιστρατεύονται στον κυρίαρχο λόγο και αμφισβητούν το υπάρχον από μια ριζοσπαστική ματιά.
  Στόχος της δημιουργίας του είναι να αποτελέσει ένα συμμετοχικό κόμβο διανομής υλικού που συμπυκνώνει ή προβάλει την εμπειρία των κοινωνικών αγώνων, την ελεύθερη έκφραση και τη συλλογική δημιουργία.
  Σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον του Βlack-Τracker (B-T) εστιάζεται κυρίως σε υλικό που θα μπορούσε να έχει κινηματική χρήση και ειδικότερα σε αρχεία βίντεο που θα μπορούσαν να προβληθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, με ιδιαίτερη προτίμηση και προτεραιότητα σε ανεξάρτητες, μη εμπορικές παραγωγές.

  Η λειτουργία του Β-Τ δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν φιλοδοξεί να γίνει ο τιμητής καμίας υπόθεσης, ούτε ο "αποκλειστικός διανομέας" εναλλακτικών DVD. Δεν θέλει, δεν σκοπεύει, και δεν πρόκειται να γίνει ο νταβατζής των ανεξάρτητων παραγωγών και δεν ιδιοποιείται τίποτα από το περιεχόμενο των αρχείων που διαμοιράζει. Ο Β-Τ συνιστά απλά το τεχνικό μέσο με το οποίο η συγκέντρωση και διανομή αρχείων πολιτικού ή κοινωνικού περιεχομένου γίνεται ευκολότερα, ταχύτερα και σε ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο. Ένα μέσο που απλά συμβάλει στην ευχερέστερη κυκλοφορία υλικού που μπορεί να εμπλουτίσει πολιτικές εκδηλώσεις και κινηματικές δράσεις. Είναι ένα ακόμα εργαλείο στην κινηματική εργαλειοθήκη.
  Ο Β-Τ δεν αποτελεί την πολιτική έκφραση μιας συγκεκριμένης ομάδας, ούτε το πολιτικό όχημα ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου. Παρόλα αυτά, δεν παύει να έχει τις αρνήσεις του και να κάνει τις επιλογές του. 
        Ταυτότητα

  Ο Black-Tracker δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ατόμων που συμμετέχουν στη Συντακτική Ομάδα της αντιεξουσιαστικής επιθεώρησης "Black out στο κοινωνικό εργοστάσιο" που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη.

        Η αρχική ιδέα


  Μέχρι τώρα, αν κάποια πολιτική ομάδα, συλλογικότητα, σύλλογος φοιτητών/ εργαζομένων/ ανέργων κ.λπ. ήθελε να οργανώσει μια προβολή ή να εντάξει ένα κύκλο προβολών σε κάποια εκδήλωση του, έπρεπε να αναζητήσει υλικό μεταξύ ενός, περιορισμένου ενδεχομένως, κύκλου γνωστών, φίλων, συνφων κ.λπ.
  Μια πρώτη προσπάθεια για τη συστηματική συγκέντρωση και διανομή πολιτικών ντοκιμαντέρ και ανεξάρτητων ταινιών είχε κάνει -και εξακολουθεί να κάνει- η βιντεοκολλεκτίβα ΚΙΝΗΜΑτόγραφος (www.kinimatografos.net).
  Η επέλαση των ευρυζωνικών συνδέσεων και η διάδοση της χρήσης του πρωτοκόλλου BitTorrent έδωσε πλέον τη δυνατότητα να διαμοιράζονται μέσω του διαδικτύου μεγάλα σε όγκο αρχεία, όπως συνήθως είναι τα αρχεία βίντεο. Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία του Black-Tracker βασίστηκε ακριβώς στην εκμλλευση της προσφερόμενης τεχνολογίας για τη συγκέντρωση και άμεση διανομή ντοκιμαντέρ και ανεξάρτητων ταινιών, με σκοπό την προβολή τους σε πολιτικές εκδηλώσεις.
επισκεφτείτε το:

http://black-tracker.gr/

via http://3feeet.blogspot.gr