Η ΚΙΝΗΣΗ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2012" ΓΕΜΑΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ


  Εθελοντές «βάφουν» στάσεις λεωφορείων, σιτίζουν απόρους και καθαρίζουν την πόλη τους, αναζητώντας μια πιο υγιή και «φωτεινή» Θεσσαλονίκη! Άτομα από 17 έως 70 χρονών της εθελοντικής κίνησης «Θεσσαλονίκη 2012» δίνουν το παρόν παρά τις δυσκολίες της χώρας και από στόμα σε στόμα μεταφέρουν το μήνυμα: «Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη μας».
  Σήμερα, στηρίζουν τις 400 εκδηλώσεις του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης και συνεχίζουν να δίνουν το παρόν στις ζωές των κατοίκων.
  Η Μίνα Βέλλου, υπεύθυνη εθελοντισμού του «Θεσσαλονίκη 2012» μιλά στο flowmagazine.gr για την ανάγκη των πολιτών για μια διαφορετική πόλη, μια πιο δημιουργική Θεσσαλονίκη…
   «Οι δράσεις μας είναι ανακουφιστικές, αλλά δεν αντικαθιστούμε το κράτος. Απλώς, δίνουμε το στίγμα οτι υπάρχει και η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού», μας αναφέρει η ίδια.

        Για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη…

  … προσπαθούν περίπου 230 ενεργοί εθελοντές και 40  γνωστοί και ως «καμικάζι», οι οποίοι συμμετέχουν από τις πιο ταπεινές μέχρι τις πιο υπερήφανες δράσεις του «Θεσσαλονίκη 2012»!
Η κίνηση «Θεσσαλονίκη 2012»... γεμάτη αλληλεγγύη και φαντασία!   Πρόκειται για μια ομάδα περίπου 370 εγγεγραμμένων χρηστών, που έχουν ως σκοπό να προωθήσουν τον κώδικα αστικής συμπεριφοράς, να βελτιώσουν την αισθητική της Θεσσαλονίκης και να στηρίξουν τους φτωχούς πολίτες. Μπορεί η ομάδα να θεωρείται αρκετά νεοσύστατη, καθώς δημιουργήθηκε πριν από μόλις επτά μήνες, αλλά μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει ακόμα και στο  “Let’s do it” στις 29 Απριλίου με το καθάρισμα του ρέματος Κωνσταντινίδη και του Σέιχ Σου.
  «Αναζητάμε την αλλαγή στην καθημερινότητα της πόλης. Λέμε «όχι» στο «πεντάλεπτο» διπλοπαρκάρισμα, μοιράζουμε σακούλες και γάντια σε όσους πηγαίνουν βόλτα τα κατοικίδια τους και καθαρίζουμε τα πάρκα», λέει η κα. Βέλλου στο flowmagazine.gr.

        80 εθελοντές ζωγραφίζουν τις στάσεις του ΟΑΣΘ

Η κίνηση «Θεσσαλονίκη 2012»... γεμάτη αλληλεγγύη και φαντασία!  Με το πινέλο στο χέρι και γεμάτοι από έμπνευση, εθελοντές κάθε ηλικίας βάφουν τις βρώμικες και σκουριασμένες στάσεις του ΟΑΣΘ και χαρίζουν «ζωντάνια» στην πόλη. Ο Δήμος τους παραχώρησε 30 στάσεις λεωφορείων για να τις μεταμορφώσουν σε πιο φωτεινές και να αλλάξουν την άσχημη εικόνα της περιοχής. Μέχρι σήμερα, έχουν καθαρίσει και ζωγραφίσει 22 στάσεις με τη βοήθεια 80 εθελοντών που αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη.
  Νέα παιδιά τις «αναπλάθουν» με χρώματα όπως μπλε, κόκκινο, μωβ και πράσινο και αναρτούν τον κώδικα αστικής συμπεριφοράς μέσα από το πλέξιγκλας! Πάντως, σύμφωνα με την κα. Βέλλου, η ατμόσφαιρα μεταξύ των εθελοντών είναι εξαιρετική. «… Παρόλο που οι εθελοντές έχουν διάφορες ηλικίες, δεν υπάρχει το γνωστό χάσμα γενεών. Βλέπουμε γιατρούς να ανεβαίνουν στη σκάλα για να βάψουν μια στάση… μέχρι φοιτητές και συνταξιούχους να κρατάνε τα πινέλα»,συνεχίζει η υπεύθυνη εθελοντισμού του «Θεσσαλονίκη 2012»  στοflowmagazine.gr.
  «Πριν λίγες ημέρες και δεδομένου οτι η εποχή είναι δύσκολη, συναντήσαμε δυο ανθρώπους μέσης οικονομικής κατάστασης που μας προσέφεραν από το υστέρημά τους 200 ευρώ για χρώματα. Εκτός από τα «μπράβο» των περαστικών, βλέπουμε οτι η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται και σε πρακτικό επίπεδο», μας εξηγεί η Μίνα Βέλλου.  Όμως, οι ενέργειές τους δεν σταματούν εκεί! Η ομάδα του «Θεσσαλονίκη 2012» βρήκε 30 χορηγούς που της παρέχουν προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ, με απώτερο σκοπό να δοθούν σε φτωχές οικογένειες. Σούπερ μάρκετ ή καταστήματα χαρίζουν αγαθά πρώτης ανάγκης, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούνται σε ασθενέστερα άτομα με  βάση τα στοιχεία της κοινωνικής πρόνοιας.

        30 εστιατόρια προσφέρουν φαγητό σε άπορους!

  Περίπου 60 μερίδες φαγητού μοιράζονται σε καθημερινή βάση σε άπορους της περιοχής της Τριανδρίας, μέσα από το πρόγραμμα «Θεσσαλονίνης Φιλέματα».
Η κίνηση «Θεσσαλονίκη 2012»... γεμάτη αλληλεγγύη και φαντασία!  Η ομάδα μαζί με 30 επιχειρήσεις εστίασης της πόλης ενεργοποιούνται ενάντια στην κρίση και προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από το μικρό μέρος της Τριανδίας από τις 3 Σεπτεμβρίου 2012, με σκοπό να επεκταθεί και σε μεγαλύτερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, και θα διαρκέσει για έναν χρόνο! Μια ημέρα το μήνα, κάθε εστιατόριο φροντίζει ώστε να ετοιμάσει μερικά πιάτα φαγητό, τα οποία στέλνονται με όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Κ.Α.Π.Η Τριανδίας, από όπου και διανέμεται το μεσημέρι από εθελοντές του Δήμου.
  Όπως εξηγεί στο flowmagazine.gr η κα. Βέλλου, υπεύθυνη εθελοντισμού της ομάδας«Ζητήσαμε βοήθεια από συνολικά 32 εστιατορία, με τα 30 να δέχονται αμέσως να μαγειρεύουν κάθε ημέρα για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα. Μπορεί να περνάμε κρίση… αλλά η αλληλεγγύη δεν έχει χαθεί!».
Εάν θέλετε κι εσεις να συμμετέχετε στις δράσεις της εθελοντικής οργάνωσης, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της στο facebook.

www.kala-nea.gr