ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΒΙΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


  Ένα επιστημονικό θέμα που θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς στην κοινωνία, ένας χαλαρός και ευχάριστος χώρος, τρεις εισηγητές ειδικοί στον τομέα τους, ένας επιστήμονας-συντονιστής που παρουσιάζει το θέμα και διαχειρίζεται τις ερωτήσεις του κοινού.
Αυτό είναι το πλαίσιο του βιο-café, του πρώτου ελληνικού επιστημονικού καφενείου αφιερωμένου αποκλειστικά σε θέματα που σχετίζονται με τις βιοεπιστήμες.
  Στο πρότυπο του σύγχρονου και διεθνώς διαδεδομένου θεσμού των «Καφέ της Επιστήμης», η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η ιστοσελίδα του People&Ideas  συνδιοργανώνουν από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 μια σειρά συναντήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στη διάχυση των προόδων της Βιολογίας και της σημασίας τους για την κοινωνία, την επιστήμη, το περιβάλλον και την εκπαίδευση.

  Στις συναντήσεις αυτές, διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο του Πανεπιστημίου, της έρευνας και της διανόησης θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, σε φοιτητές και σε ένα ευρύ κοινό με ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στις Βιοεπιστήμες και τις εφαρμογές τους.
Με στόχο την προώθηση ουσιαστικού διαλόγου, η παρουσίαση των θεμάτων στο πλαίσιο του βιο-café, θα διατηρεί την απαραίτητη επιστημονική σαφήνεια και εγκυρότητα, αλλά θα γίνεται με τρόπο ευχάριστο, ώστε να διευκολύνει την κατανόηση, το διάλογο και τη συμμετοχή.
  Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν σε ένα σύγχρονο χώρο, το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα,  που παρέχει την απαραίτητη ατμόσφαιρα για τη διεξαγωγή ενός συμμετοχικού διαλόγου.
  Προκειμένου να είναι προσβάσιμες σε όλους, οι συναντήσεις θα ηχογραφηθούν και τα ηχητικά αρχεία θα διατίθενται από το δικτυακό τόπο του People & Ideas  και το δικτυακό τόπο της Π.Ε.Β. .
  Η πρώτη συνάντηση θα γίνει Παρασκευή 23 Νοεμβρίου με θέμα:
“Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: ένα παιδί με οποιοδήποτε κόστος;”
  Λεπτομέρειες για τους συντελεστές και τη διοργάνωση θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, από τις ιστοσελίδες της Π.Ε.Β. και του People & Ideas, καθώς και από την σελίδα στο facebook.

http://peopleandideas.gr