ΤΟ APPLEBEE'S ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ


  Από εχθές το πρωί ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο αυτοοργανωμένο Applebees στη Λ. Νίκης στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ανακοίνωση τις τελευταίες ημέρες στους εργαζόμενους της γνωστής αλυσίδας Applebees ότι τα καταστήματα θα κλείσουν οριστικά και ενώ οι εργαζόμενοι  παραμένουν 2 μήνες απλήρωτοι προχώρησαν το Σάββατο σε επίσχεση εργασίας και ταυτόχρονα κατέλαβαν το κατάστημα που βρίσκεται στη Λ.Νίκης. Στο κατάστημα εργάζονται 15 άτομα ενώ συνολικά στην εταιρία 150.

  Το  Δεκέμβρη  έγινε η πρώτη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ ακολούθησε άλλη μια τον Απρίλιο χωρίς κανένα αποτέλεσμα όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι. "Αντίθετα εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας. Στη συνέχεια προβήκαμε σε κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα μας στη λεωφόρο Νίκης και συμμετείχαμε στις γενικές απεργίες στις 15 Ιουνίου και στις 28 και 29 του ίδιου μήνα. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίστηκαν, και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την γενική διευθύντρια της εταιρίας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μονίμως ανασφαλείς για το μέλλον της επιχείρησης και κατ' επέκταση των θέσεων εργασίας μας." αναφέρουν σε κείμενο τους.
  Στις 15 Ιούλη η εταιρεία ενημερώνει τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα πως η επιχείρηση πρόκειται να κλείσει όλα τα καταστήματα της. 'Oπως λένε οι εργαζόμενοι  "Πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!Στην επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις"
"Ενάντια στην εργοδοτική κοροϊδία, καταλάβαμε το χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα ο εργοδότης μέχρι να πληρωθούμε. Αποφασίσαμε να αυτοδιαχειριστούμε οι εργαζόμενοι το μαγαζί ώστε να μπορέσουμε οικονομικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας." λένε οι εργαζόμενοι ενώ ζητούν τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα τους, για να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας και να καταβληθούν οι μισθοί τους άμεσα.

     Πίνουμε καφέ και τρώμε... στα Applebees!
  Από τη  Δευτέρα, οι εργαζόμενοι σερβίρουν το πρωί καφέ και το βράδυ μετά τις 8μμ φαγητό. Όλα σε οικονομικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.
http://alterthess.gr