STRAY.GR - 30 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ 2000 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ


  Τριάντα άτομα έφτιαξαν το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, Stray.gr, με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας. Τα μέλη και οι εθελοντές (20 περίπου) του Stray.gr, ηλικίας 17 έως 50 ετών, φοιτητές και εργαζόμενοι, έχουν κοινό παρονομαστή την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα αδέσποτα ζώα.
  Όπως λένε "στόχος του σωματείου μας είναι η ευζωία των αδέσποτων ζώων, η στείρωσή τους, η υιοθεσία τους και η εφαρμογή και βελτίωση των σχετικών νόμων προς όφελος των ζώων. Το Stray έχει αναλάβει και βοηθήσει πάνω από 2.000 αδέσποτα ζώα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

  Αν γυρίσουμε τη ματιά μας και τα προσέξουμε, είναι παντού. Και είναι πολλά. Και είναι πολύ ταλαιπωρημένα, σωματικά και ψυχικά. Ζητιανεύουν ένα κομμάτι φαγητό, ένα χάδι, λίγη προσοχή. Υποφέρουν σιωπηλά, αλλά μπορούμε να μάθουμε να διαβάζουμε αυτά που λένε.
  Και μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται πανελλαδικά ότι ζουν περισσότερα από 500.000 αδέσποτα (εκ των οποίων οι 100.000 στην Αττική) και αυξάνονται ραγδαία – όλο και περισσότερα ζώα εγκαταλείπονται στους δρόμους (πολύ περισσότερα από τις υιοθεσίες) - επιπλέον τα αδέσποτα αναπαράγονται ραγδαία - φανταστείτε ότι μια σκύλα έχει 2 γέννες το χρόνο και σε κάθε μια μπορεί να γεννήσει ακόμα και 10 κουτάβια!".
  Και προσθέτουν: "Το πιο λυπηρό είναι ότι το καθένα έχει μέσο όρο ζωής 1.5 – 2 χρόνια περίπου – ενώ σε φυσιολογικές συνθήκες οι σκύλοι ζουν ως και τα 10-15 χρόνια. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας, πληκτρολογόντας www.stray.gr και υιοθετήστε μία από τις εκατοντάδες αδέσποτες φάτσες που περιθάλπτουμε".

http://www.katoci.com