Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ "BE THE CHANGE"

   Tο BE THE CHANGE, ένα πρόγραμμα που μοιράζεται τις ανθρώπινες ιστορίες που μας ενώνουν ως πολίτες αυτού του κόσμου, αφορά στο πως μπορούμε ν’ αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο.
  25 πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η Αθήνα, μέσω του Ιnside out project και του Γάλλου καλλιτέχνη JR, ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ αυτή την παγκόσμια δράση και με όχημα την τέχνη, μοιράζονται ανθρώπινες ιστορίες, αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν τους πολίτες στην αλλαγή αυτού του κόσμου.
  Η κάθε μία από τις 25 πόλεις που συμμετέχουν ετοίμασαν 250 φωτογραφικά πορτρέτα, τα οποία θα εκτυπωθούν, ταξινομηθούν και αποσταλούν σε όλες τις πόλεις. Ένας ίσος αριθμός από αυτά τα 250 πορτρέτα θα ανακατανεμηθεί μεταξύ των χωρών που παίρνουν μέρος στη δράση, έτσι ώστε όταν αυτά επικολληθούν στους τοίχους να τα βλέπουμε ως μέλη της παγκόσμια κοινότητας.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο ημέρες 21 και 22 Σεπτεμβρίου σε διάφορα σημεία της πόλης, και πραγματοποιείται με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης.

  Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, οι συμμετέχοντες και τοπικοί φορείς σε κάθε πόλη θα κληθούν για να συγκεντρωθούν ταυτόχρονα το ίδιο βράδυ σε μια εκδήλωση για να γράψουν τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ χρησιμοποιώντας ένα μέρος από τα πορτρέτα για να ξεκινήσει επίσημα η τοποθέτηση των πινάκων το Σάββατο. Οι παρόντες, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο με βάση την κατανομή και τη συνεργασία, χρησιμοποιώντας την τέχνη ως καταλύτη για κοινωνική αλλαγή. Στην Αθήνα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 17.00
   Στη συνέχεια, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, τα 250 πορτρέτα θα αναρτηθούν ταυτόχρονα σε επιλεγμένες υπαίθριες περιοχές σε όλες τις πόλεις που συμμετέχουν και οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα κορυφωθούν με ένα μεγάλο πάρτι το βράδυ στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
   Επίσης, το Σάββατο 22/9 σε τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων θα επικολληθούν φωτογραφίες που θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της αποκομιδής

   ΣΗΜΕΙΑ:
Καλλιμάρμαρο (21η Σεπτεμβρίου @ 17.00)
Πανεπιστημίου (22 Σεπ @ 15.00)

   ΠΡΟΒΟΛΕΣ Πορτραίτων:
Πλατεία Ομονοίας (16 έως 23 Σεπτεμβρίου ) από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου
Τεχνόπολις Φουγάρο (16 έως 23 Σεπτεμβρίου) από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίουΠΟΡΤΡΑΙΤΑ θα εμφανίζονται στις οθόνες των ΚΕΠ

   Λήξη του Προγράμματος:
Ομόνοια l (22η Σεπτεμβρίου από τις 18.00)
Ζωντανή Μουσική, DJs, Performing Art, τρόφιμα από όλο τον κόσμο, κλπ
Το πρόγραμμα Be The Change εντάσσεται στο πλαίσιο της 


Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης 2012.