ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ




  Μπορεί κάποιοι στη χώρα μας, με τα «καμώματά τους» και τις αψυχολόγητες όσο και απαράδεκτες ενέργειές τους σε βάρος αδέσποτων (κυρίως) ζώων, να δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό, από την άλλη, όμως, υπάρχουν πολλοί τουρίστες που έρχονται στη Ρόδο και μας "υποδεικνύουν" με τον τρόπο και την πρωτόγνωρη συμπεριφορά τους μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά που θα έπρεπε να έχουμε απέναντι στα ζώα!
Μάλιστα, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, ότι με δικές τους ενέργειες, πολλά αδέσποτα ζώα του νησιού μας έχουν  «μεταναστεύσει» με νομότυπο τρόπο, σ΄ άλλες χώρες, της Ευρώπης!
  Βέβαια, όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα στην κοινή γνώμη της περιοχής μας, καθώς τα αδέσποτα ζώα πέρα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που υποβάλλονται, στη συνέχεια ακολουθούνται και όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να εκδοθούν τα... «διαβατήριά» τους για να ταξιδέψουν!
  Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για κάποιες "μεμονωμένες περιπτώσεις", αλλά για δεκάδες "υιοθεσίες" σκυλιών που σημειώνονται!
  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του rodosinfonews τα «πρωτεία» κατέχουν Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν την υπερβολική αγάπη που τρέφουν προς τα ζώα!
  Χαρακτηριστικό δε της αγάπης αυτής, είναι ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ρόδο, σύμφωνα με το οποίο, ζευγάρι τουριστών αναγκάστηκε να παραμείνει στο νησί μας περισσότερες ημέρες απ΄ ότι αρχικά είχε αποφασίσει, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία... «υιοθέτησης» του σκυλιού που επέλεξε και φυσικά της μεταφοράς του ζώου στην πατρίδα τους!..
  Οι διαδικασίες που ακολουθούνται, σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, είναι απλές: Οι ενδιαφερόμενοι, αφού απευθυνθούν σε μια Φιλοζωική Οργάνωση της Ρόδου για «βοήθεια», προμηθεύονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και στη συνέχεια, εκδίδεται και το διαβατήριο για να μπορεί το ζώο να περάσει από έλεγχο στο αεροδρόμιο έχοντας μαζί του όλα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα!
  Πρωτόγνωρα, αναμφίβολα, πράγματα, αλλά να, όμως, που συμβαίνουν αποδεικνύοντας ότι, στην πλειοψηφία τους οι ξένοι όχι μόνο είναι φανατικά φιλόζωοι αλλά το δείχνουν και στην πράξη!..
  Καλό θα είναι, λοιπόν, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στα αδέσποτα ζώα!