ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


  Στους δικαιούχους και εν δυνάμει «αγρότες» της πόλης, οι οποίοι επιλέχθηκαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, παραδόθηκαν οι δημοτικοί λαχανόκηποι έκτασης 30-40 τ.μ.
  Οι συγκεκριμένοι 45 δημότες οι οποίοι επιλέχθηκαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, θα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα να φροντίζουν και να καλλιεργούν τα περιβόλια τους, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της οικογένειας τους και να δίνουν το 10% της παραγωγής τους θα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.
  Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου με την αξιοποίηση της δημοτικής αυτής έκτασης, είναι η ανακούφιση των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια της κρίσης και η προσφορά μιας εναλλακτικής, γι’ αυτά, διεξόδου. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η δημιουργία κήπων μέσα στο πυκνοδομημένο περιβάλλον της πόλης αποτελεί την μια πράσινη παρέμβαση, μια πραγματική όαση, με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη.

  Παράλληλα δε, η δράση αυτή συμβάλει στην εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τη γη και την καλλιέργεια, δίνοντας ακόμη και κίνητρο σε κάποιους από αυτούς να στρέψουν το επαγγελματικό τους ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο τομέα. Πρόκειται λοιπόν για μια δράση που διαμορφώνει νησίδες συλλογικότητας στην τοπική κοινωνία. Μπορεί να φέρει κοντά τους πολίτες που θα ασχοληθούν, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και κουλτούρας, ενώ θα προσφέρει άσκηση, εκτόνωση και δημιουργική απασχόληση σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.
  Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, καθώς δημοτικά περιβόλια αποτελούν ουσιαστικά έναν από τους προεκλογικούς στόχους της που παίρνει σάρκα και οστά.


http://www.aftodioikisi.gr