ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ"


  Πανεπιστήμιο Αθηνών και Περιφέρεια Αττικής συνεργάζονται, ώστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης «να βγάλουν το πανεπιστήμιο στην κοινωνία».
  «Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών» είναι ένας νέος θεσμός που εγκαινιάζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και θα προσφέρει σειρά ανοικτών διαλέξεων. Τα κυριότερα θέματα που θα αναπτύσσονται σ’ αυτές τις διαλέξεις είναι: Οικονομία, Υγεία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Φασισμός.
  Όπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, και ο περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, που ανακοίνωσαν το πρόγραμμα, όσοι πολίτες παρακολουθήσουν τις διαλέξεις αυτές θα λάβουν και ειδικό πιστοποιητικό, ενώ το πρόγραμμα θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

  Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε κύκλους διαλέξεων που θα παραδίδονται στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια (αμφιθέατρο Άλκη Αργυριάδη).
  Η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Αττικής χαρακτηρίστηκε ευτυχής συγκυρία από τον πρύτανη του Ιδρύματος, Θεοδόση Πελεγρίνη, αλλά και τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα.
  «Εκείνο που χρειαζόταν ήταν ένα πρόγραμμα ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να ακούσουν από πρώτο χέρι τα θέματα που τους ενδιαφέρουν χωρίς φιλτράρισμα από άλλα κέντρα», τόνισε ο Γ. Σγουρός.
  Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επισήμανε ότι ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ενεργό, να ανοιχτεί στην κοινωνία και να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό να έρθει σε επαφή με την επιστημονική γνώση με τρόπο εύληπτο και κατανοητό.
  Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην παρακολούθηση των διαλέξεων που θα αρχίσουν αύριο 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν ύστερα από 6 μήνες. Σκοπός της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, όπως είπαν οι δύο ομιλητές, είναι να ενημερώνονται οι πολίτες έγκυρα και επιστημονικά για θέματα σχετικά με την καθημερινότητά τους.

iefimerida.gr